Uložit Uloženo

Sky Walk – stezka korunami stromů

Stavba, která se nachází v polském lázeňském městečku Świeradów-Zdrój, působí dojmem kombinace oceli a dřeva. Ocelová je ale celá kostra, jen některé její prvky jsou obložené dřevem. Sky Walk je stezka vysoká 64,8 metrů a nejvyšší vrcholová vyhlídková plošina se nachází cca 56 metrů nad zemí. Na ni se dostanete po pozvolna se klikatícím chodníku, který je naprosto bezproblémový i pro kočárky a invalidní vozíky. Je dlouhý cca 800 metrů a cestu zpátky si můžete zkrátit 110 metrů dlouhým tobogánem.

Cestou vzhůru vás nečekají žádné naučné tabule a informační panely, ale užijete si zajímavé adrenalinové doplňky, jako je např. lanová roura z patra do patra, pružná síť a skleněná vyhlídková plošina. Sky Walk je otevřen denně, najdete tu také rozlehlé infocentrum, kde si můžete nakoupit suvenýry a získat i turistické razítko. A nechybí ani toalety.

Na místo se jednoduše dostanete i z Nového Města pod Smrkem – autem jste ve Świeradów-Zdrój přibližně za 20 minut, z centra lázní se pak můžete vydat po asfaltové cestě, nebo po příjemnější turistické stezce, která je modře značená.

Parkování: U stezky se nenachází parkoviště, takže je třeba zaparkovat ve městě. Najdete tu placená parkoviště (cca 20–30 PLN), ale i místa, kde se dá parkovat zdarma. Nejbližší parkoviště se nachází přibližně 800 m od stezky, spousta dalších je pak vzdálena něco přes 1 km. 

Nahoru