Naučná stezka Jezírka – Lipka

Okružní naučná trasa s osmi interaktivními zastávkami je dlouhá přibližně 2 km. Zkoumejte stopy zvířat, porovnejte své skoky se zajícem nebo vyzkoušejte pomocí kamenů vyrovnat houpačku. 

Lesní naučná stezka začíná u parkoviště Jezírka, kam jede i autobus, a zvládnou ji projít i menší děti nebo senioři. Na osmi zastaveních si vyzkoušíte a ověříte některé přírodní jevy a zákonitosti, vždy jsou tu kromě interaktivních a hravých prvků také naučné panely s textem. 

A co vše vás čeká? Prozkoumáte akustické vlastnosti dřeva a zahrajete si na obří dendrofon, poměříte síly s různými zvířaty, seznámíte se s horninami i broukem kůrovcem, pohrajete si s meteorologickými přístroji a dozvíte se více o klimatizačních funkcích lesa. Nechybí ani zastávka na téma řeka a člověk či návštěva cizích krajů. 

Lajk od maminky Mileny

Děti velmi zaujme stanoviště s pumpou, kde mohou pozorovat jak rychle voda teče, určitě si dají s potůčkem vody i závody a pěkně se v ní osvěží. Tento výlet zvládnou i malé děti, zdolali jsme ho dokonce i s kočárkem, ale to už je o dost náročnější.

Nahoru