Uložit Uloženo

Soutěska Sigmund-Thun-Klamm

Čím nenápadnější, tím krásnější. I tak by se dala charakterizovat soutěska Sigmund-Thun-Klamm, kterou najdete prakticky hned za Kaprunem. Ovšem stejně jako se dá s malým kašpárkem rozehrát velké divadlo, dokáže malá soutěska kolikrát svou nádherou překonat i ty o mnoho větší. 

Pokud sem dorazíte autem, zaparkujte ho (zdarma, jupí) u informačního centra Kraftwerk a vykročte pravou nohou nikoli k zářnějším zítřkům ale jezeru Klammsee. Právě k němu vás totiž dovede zhruba 300m dřevěná lávka. Už z její délky je patrné, že nepůjde o nikterak náročnou trasu – ostatně překonat budete muset jen pár schodů. Kočárek do nich ale určitě nevytlačíte.

Dobré vědět: Zatímco parkování je zdarma, na vstup do soutěsky si přeci jen pár euro přichystejte. Jinak se do ní budete leda tak koukat jako husa do lahve.

Výšlap („jaký výšlap, copak tohle je nějaká túra,“ jako byste slyšela toho vašeho horala vedle sebe, že?) si můžete ještě prodloužit tím, že celé jezero obejdete. Nejenže tím krásně vyplníte další půlhodinku času, ale ještě se na druhé straně občerstvíte u stánku a necháte děti pohrát na prolézačkách. 

Vyrazte na poznávací zájezd

Nahoru