Zámek Valeč

Patnáct kilometrů jihovýchodně od Třebíče se nachází překrásný renesanční zámek Valeč s kouzelným okolím. Samotný zámek slouží jako hotel. Není ale nutné se zde ubytovat, aby si tu návštěvu užili děti i rodiče. 

Přímo před vstupem do zámeckého areálu potěší děti parádní hřiště se spoustou prvků pro menší i větší. Dospělí se také nebudou nudit, nechybí tu totiž ani venkovní tělocvična.

Po vstupu to zámeckého areálu vás čeká romantická procházka kolem rybníčku s vodním ptactvem a v parku s nádhernou fontánou, krásně upravenou zelení a jako zpestření tu mají i labyrint a malou bylinkovou zahrádku. Zajímavostí je zde i vysoký komín, na kterém hnízdí čápi a také Broňova stromová alej.

Dobré vědět: Budete-li mít chuť na něco dobrého, můžete se občerstvit v zámecké restauraci. Bezplatné parkování je možné v přilehlých ulicích. 

Vyzkoušeno rodiči

"Zahrada je volně přístupná a občas se v ní konají i různé akce. My měli při naší návštěvě štěstí na jednu pro děti, kde si mohly zastřílet z luku, házet obruč na krk dřevěného koně, chodit poslepu a podobně."

Nahoru