Naučná dřevěná stezka Pustevenská zoo

Naučná dřevěná stezka Pustevenská zoo je 1,5 km dlouhý okruh v CHKO Beskydy. Začíná přímo v Pustevnách a provede vás – a hlavně děti – zdejší krásnou krajinou, na které je několik zastávek, které návštěvníky seznámí se zdejším zvířectvem. 

Na zastávkách jsou umístěné dřevěné sochy zvířat, které byly zhotovené na sympoziu přímo na Pustevnách. Potkáte zde třeba medvěda, rysa, zajíce, žáby nebo prasata. U každé sochy je informační tabule, ze které se dozvíte zajímavosti o daných zvířatech a přírodě. Na děti na tabulích čeká úkol, jehož splněním se mohou porovnat s danými zvířátky.

Stezka nemá v průběhu označení, ale jednotlivé tabule a zvířata jsou v dohledové vzdálenosti. V zimní sezóně je stezka z bezpečnostních důvodů uzavřena, vstup je zdarma. Trasa vede loukami a lesem, chvílemi do prudšího kopce, a není tak vhodná pro kočárky, zvládnou ji ale děti už od 2 let. Procházka vám zabere cca 45 min. Začátek najdete přímo v Pustevnách u Ski areálu (u lanovky Ráztoka–Pustevny). Auto je možné nechat na nedalekém parkovišti, které je zpoplatněné, k začátku stezky je to z něj cca 450 m. 

Nahoru