Uložit Uloženo

Vodní stezka kolem Veselského rybníka

Poučnou a přitom zábavnou vycházku si s dětmi užijete na naučné stezka v Novém Veselí, která vede kolem místního rybníka. Na tvorbě stezky se podíleli i školáci z místní ZŠ. Trasa má 2,5 km a 11 zastavení. Stezka, která se věnuje místní fauně a flóře, přírodním i historickým zajímavostem a ochraně životního prostředí, vznikla v roce 2015. Podílela se na ní místní základní a mateřská škola, ale také obec Nové Veselí i kraj Vysočina. 

Kromě informačních panelů jsou u každého stanoviště interaktivní prvky pro děti. Kapka vody návštěvníkům zadává úkoly a rozšiřuje tak jejich povědomí o správném hospodaření s vodou v krajině. Děti si vyhrají s mlýnkem, mohou pozorovat drobné živočichy nebo si zahrát na xylofon. 

Lajk od maminky Mileny

Asi nejlepší naučná stezka, kterou jsme u nás zatím navštívili. Na stanovištích čeká děti hromada hrátek s vodou, mlýnky, kbelíky, síťky a nádoby na lovení a pozorování živočichů, dalekohled, xylofon, na konci dokonce ohniště i s klacíky na opékání. Pokud budete někdy u Žďáru nad Sázavou, tak určitě nevynechejte!

Nahoru