Výlet se psem: Naučná stezka Povydří, tam a zpět cca 14 km

Až budete na Šumavě, projděte se podél koryta řeky Vydry, která se valí přes velké bavlny. Nenáročnou procházku zvládnete i s kočárkem a cestou se můžete zastavit na něco dobrého v Turnerově chatě. Naše textařka Sandra prošla trasu se svým maďarským ohařem a má pro vás několik praktických tipů. 

Jede se na výlet

Procházka podél řeky Vydry patří k velmi oblíbeným výletům. Je to znát i mimo sezonu, turistů tu bylo mnohem víc než na jiných místech. Psi by měli být na vodítku. My to ale riskli jako většina jiných páníčků a vše bylo bez problémů. V létě bych si ale netroufla, bude to asi trochu Václavák.

Výlet můžete začít v Antýglu nebo jako my na neplaceném parkovišti v Čeňkově pile. Od Čeňkovy pily budete mírně stoupat, ale místy vám to ani nepřijde. Cesta je zpevněná, oblíbená i mezi rodinami s kočárky. 

Tip: Cyklisté mají vjezd zakázán, ale na kolech a odrážedlech se tu prohánějí menší děti. Dávejte pozor, aby se jim pejsek nepřimotal do cesty. 

Na trase narazíte na obří gramofon. Přiložte k němu ucho a poslechněte si zurčení vody. Je u něj i pítko, kde se pes může napít. Zhruba v polovině cesty stojí Turnerova chata s restaurací a malým obchůdkem. Dělají tam výbornou domácí zmrzlinu! Doufala jsem sice, že se tam najíme, ale restaurace byla začátkem června ještě zavřená. Když budete mít štěstí, uvidíte ve venkovním výběhu vydru. 

Nahoru