Uložit Uloženo

Pavilon Anthropos Brno: expozice O původu člověka a vzniku kultury

Vraťte se zpátky v čase i bez kouzelného stroje a seznamte se s obřím mamutem i s našimi „primátími“ předchůdci. Stálá expozice Pavilonu Anthropos vám přiblíží nejstarší dějiny osídlení nejen Moravy, ale i celého evropského kontinentu. 

Pavilon je součástí Moravského zemského muzea. Těšit se tu můžete na stálou expozici O původu člověka a vzniku kultury. Poutavou formou se dozvíte mnoho informací, na než běžné hodiny dějepisu, vlastivědy a dějepravy nestačí. Seznámíte se s historií lidstva (a především moravskými lovci a sběrači), prohlédnete si nestarší umění Evropy a odhalíte aktuální poznatky z výzkumu evoluce člověka.

Víte, jak se chovali a jak žili nejstarší a člověku nejbližší tvorové – primáti? Kromě odpovědi na tuto otázku vás Pavilon Anthropos neochudí ani o interaktivní prezentace s moderní audiovizuální technikou, díky níž bude cesta do pravěku i v 21. století daleko skutečnější.

Dobré vědět: Najdete tu také prodejnu s dárkovými předměty a kavárnu. Muzeum je přístupné veřejnosti od středy do neděle, v úterý jsou prohlídky určené školním skupinkám. Převážná část muzea je bezbariérová. 

Lajk od maminky Mileny

Návštěva je možná i s kočárkem, Filípkovi bylo tehdy 1,5 roku. V areálu jsou toalety a občerstvení. Před Anthroposem najdete dětské hřiště a v parku u muzea prolézačky ve tvaru dinosauřích kostí a vajec.

Nahoru