Uložit Uloženo

Mamutíkův vodní park

Připravte dětem prima den a vezměte je do Mamutíkova vodního parku na Dolní Moravě. V areálu je velké vodní hřiště s interaktivními prvky a velký Pískový svět. Děti si na hřišti můžou regulovat průtok vody pomocí stavidel, řádit v brouzdališti nebo roztáčet nejrůznější zařízení. Schválně jestli přijdete na to, k čemu slouží tyrolský jez, ztracené kolo, buchar nebo přístroj zvaný Archimédes. 

Obří mamut a kopec zábavy

Oblíbenou atrakcí areálu je také 13metrový mamut, největší mamut na světě. Uvnitř něj se dozvíte zajímavosti ze života mamutů a čeká tu na vás dobrodružná překážková dráha, lanový šplhací komín nebo hrací prales s tunely, jeskyní a liánami. A jak z mamuta ven? Přece po skluzavce, která vede skrz chobot.

V Pískovém světě si děti, ale i rodiče mohou zahrát na archeology, rýžovat zlato nebo stavět hrady a bábovky. Do Vodního světa nezapomeňte vzít nějaké oblečení navíc nebo rovnou plavky. „Syn vydržel přelévat, otvírat a zavírat průtoky vody celou věčnost a musím říct, že mě to bavilo taky. Samozřejmě tam je i spousta průlezek a houpaček pro malé, ale i ty větší puberťáky. V tomto areálu najdete i lanový park, který je prostě boží,“ uzavírá maminka Katka. 

Lajk od maminky Terezy

Do mamuta se dostanete jeho nohama. Na výběr jsou tu tři varianty – klasicky po schodech, pavoučí sítí, nebo po pohyblivých deskách. Ven se pak dostanete schodištěm nebo chobotem, který skrývá tobogan. Po důkladném prozkoumání tohoto obřího tvora jsme se vydali vyzkoušet všemožná zařízení a stroje, které pohání vodu. Děti si tak mohou vyzkoušet, jaké to bylo pouštět klády dřeva po vodě, jak se roztáčí mlýnské kolo či jak fungují stavidla. Na všechno se může sahat, roztáčet, mačkat. Je to velká zábava i pro dospělé, kteří se pořádně zapotí, když budou chtít své ratolesti ukázat, jak co funguje.

Nahoru