Uložit Uloženo

Hvar: ostrov nádherných pláží, vína a levandule

Víte, jaké místo z celého Chorvatska je nejvíc slunečné? Je to kouzelný ostrov Hvar, na kterém je rozhodně co objevovat. Tak např. tu najdete Starigradskou pláň – starověkou krajinu, která byla zapsána na seznam UNESCO. Tento řecký ager pochází ze 4. století př. n. l. a svou zachovalostí je naprosto výjimečný. Ostrov ale nabízí také mnoho a mnoho opravdu nádherných pláží, průzračně čistou vodu a krásná města. Proslavený je také levandulí a skvělými víny. 

Nádherné pláže a historická města

Pokud budete mít na prozkoumávání ostrova více času, naplánujte si návštěvu více letovisek. Město Hvar je velmi živé a oblíbené u turistů, takže nudu tady rozhodně nečekejte. Mezi nejnavštěvovanější letoviska ostrova patří také Stari Grad, který má nejvíce co nabídnout, co se týče historie – projděte se jeho starobylým centrem a přesvědčte se sami. A také tu sídlí největší vinařský závod celého Hvaru! Za návštěvu stojí i menší městečka – Sućuraj, Jelsa a Vrboska.

Na Hvaru to tedy parádně žije, ale pokud máte raději klid, i pro vás se tu něco najde. Kromě pláží plných turistů jsou tu totiž také ty, na kterých nepotkáte živáčka. Vyhlášené pláže jsou třeba u vesničky Milna. Na ostrově se nachází také nudistické pláže. 

Nahoru