Pivovar Żywiec

Hned po pitné vodě je pravděpodobně nejčastěji konzumovaným nápojem Slezských Beskyd pivo Żywiec, které svůj název získalo od svého domovského města. Do Pivovaru Żywiec, jenž dal v roce 1856 založit arcivévoda Albrecht Fryderyk Habsburg, se můžete zajít i podívat a hlavně toto známé polské pivo ochutnat. V provozu je zde totiž nejen varna, ale také muzeum bohaté na informace i pivařské zážitky.

Muzeum bylo otevřeno v roce 2006 u příležitosti jubilea 150 let pivovaru. Je umístěno v bývalých pivovarských sklepích, kde se vyráběl ležák a otevírá návštěvníkům více než 160 let historie piva vyráběného zde. Zajímavou formou se seznámíte s jednotlivými vývojovými obdobími a také uvidíte, jak pivo vzniká. Nezapomenutelná bude určitě i návštěva v samotném srdci pivovaru – ve varně. A po prohlídce budete mít samozřejmě možnost pivo ochutnat. 

Nahoru