Přírodní rezervace a naučná stezka Rejvíz

Vyrazte na výlet do krásné národní přírodní rezervace Rejvíz. Je největším moravským rašeliništěm o rozloze 396,63 ha a provede vás jím oblíbená naučná stezka Rejvíz. Půjdete po dřevěném povalovém chodníku přes rašeliniště až k Mechovému jezírku, dokonce můžete vzít i kočárek. Chce to jen trošku šikovnosti, když se musí dva kočárky minout. 

Krásy přírody po celý rok

Stezka se dá navštívit celoročně, v zimě může být schůdnost ale omezená. Celá trasa měří od výchozího místa, což je většinou autobusová zastávka, popř. od blízké chaty na Rejvízu, k Mechovému jezírku a zpět cca 5 km, jedná se opravdu o pohodovou turistiku.

Praktické informace:

  • Na stezku můžete jít s kočárkem – trasa po modré značce je schůdnější, ale půjdete kousek po silnici. Druhou možností je žlutá trasa, které vede lesem.
  • Na výlet můžete vzít i pejska, mějte ho ale na vodítku.
  • Platí se malé vstupné

Jak se sem dostanete?

  • Autem: po silnici II/453 až na Rejvíz, parkoviště se nachází naproti Penzionu Rejvíz po levé straně
  • Autobusem: z Jeseníku na Rejvíz, zastávka Zlaté Hory, Rejvíz–zotavovna 

Lajk od maminky Zuzany

Kdo by si chtěl pobyt na Rejvízu ještě trochu zpestřit, mohu doporučit návštěvu Eko-farmy Orlí vrch. Na farmě chovají prasata, pštrosy, koně, ovce a další zvířata ve volné přírodě, což je úžasná atrakce pro děti. V areálu farmy se nachází i restaurace s posezením v březovém hájku, kde je možno ochutnat místní produkty. Jedla jsem zde asi nejlepší chleba na světě!

Nahoru