Uložit Uloženo

Dům přírody Moravského krasu

Máte chuť dozvědět se něco o Moravském krasu, ale na návštěvu jeskyně máte ještě malé děti nebo se vám do jeskyní jednoduše nechce? Pak navštivte Dům přírody v Moravském krasu. Otevřeno je zde celoročně, děti do pěti let mají vstup zdarma, dospělí zaplatí 65 Kč. Auto zaparkujete na dostatečně velkém parkovišti u Skalního mlýna. 

Malí i velcí budou nadšení z velkého množství interaktivních prvků. Naši pětiletou Elišku jsme nemohli odtrhnout od skládání kostry dinosaura, od pexesa nebo od tajuplných přihrádek a hádání, co se v nich asi tak nachází.

Seznamte se s pověstmi

Jakmile projdete expozice, dostanete se k sálu s kinem, kde je možné zhlédnout 3D film, několik pohádek, pověstí nebo dokumentů z Moravského krasu. A pokud děti dostatečně neunaví ani kino, stačí je pustit do vnitřní herny, kde najdou jeskyni, houpačku a mnoho dalšího.

Návštěva je možná i s kočárkem. Poprvé jsme zde byli, když bylo synovi 7 měsíců. Co jsem hodně ocenila, byly zamykatelné skříňky u vstupu, kam se mohlo odložit veškeré oblečení, batohy, a prckové mohli i v chladných měsících pohodlně prohopkat celou budovu v legínkách a tepláčkách. U pokladny je možné zakoupit upomínkové předměty a regionální produkty. 

Lajk od maminky Petry

Všude to vonělo dřevem a prostory jsou baby friendly, což jsme s dítětem a kočárkem vřele uvítali. Interaktivní expozice se spoustou blikání a mačkání tlačítek upoutala pozornost i našeho divokého dvouletého dítka.

Nahoru