Stezka korunami stromů Krkonoše

Nechte se okouzlit výhledem ze 45metrové výšky – vystoupejte na unikátní věž, které vás po více než 1300 metrech provede nad lesními mohykány, stromy staršími leckdy přes 150 let. V podzemí se těšte na naučné centrum. 

Pokud ke stezce dorazíte autem, necháte ho na velkém parkovišti, od kterého je to ke vstupu doslova pár kroků. Přijet můžete i hromadnou dopravou, jen o pár metrů dál je zastávka autobusu Janské Lázně, Hofmanova bouda. 

Kočárky s sebou

Stezku bez problémů projedete i s kočárkem nebo na vozíku, je celá bezbariérová. Po trase má pár adrenalinových míst, která zpestřují cestu, ta se ale vždy dají obejít či objet, takže je nemusíte absolvovat. 

Zábava i vzdělání 

Z výšky 45 metrů se budete kochat nádhernými výhledy po okolí, bavit vás budou různé edukační cedule, díky kterým se dozvíte plno zajímavostí. Zpět dolů můžete buď zase po svých, nebo pěkně svižně tobogánem, který je dlouhý více než 80 metrů a pořádně to na něm sviští. 

V podzemí je parádní expozice, která vtipnou formou přibližuje krkonošskou faunu i flóru. A protože tu myslí na všechno, potkáte i pár stativů na telefon, abyste si mohli na památku pořídit selfíčka. 

Občerstvení

Až vám vyhládne, zastavte se v místní restauraci a dejte si dobré jídlo, které tu připravují z regionálních surovin. V obchodě pak pořídíte něco na cestu domů, ať už to bude pexeso, nebo lokální nápoj. 

Lajk od maminky Aleny

Stezka je bezbariérová, takže ji bez problému projedete i s kočárkem. Naše dcerka miluje dřevěné lávky a většinu stezky utíkala a zvláště ji zaujala adrenalinová zákoutí. Ty potkáte na stezce třikrát a můžete zde procvičit svoji rovnováhu a obratnost, například přecházíte po laně nebo po houpajících se prkýnkách.

Nahoru