filovaný striplon steak s omáčkou ze sečuánského voňavého pepře, kompozice listových salátů s balsamikem, pečená červená řepa s olivovým olejem, ořechy a mořskou solí
americký nefalšovaný hamburger ze sekaného steakového masa s omáčkou z tekutého kouře, slaninou, majonézou a cibulovou marmeládou
vepřová kotleta s kostí, obalená v hrubém mexickém kořením, špikovaná irskou nakládanou slaninou a rajčaty, podávaná s mačkanými brambory se sýrem a bylinkami
pečené banány s čokoládou, chilli a medem
bulky na hamburgery se sezamem a hrubou solí
Termíny kurzů budou vypisovány postupně, začátek je vždy v 18.00.
Říká se, že polévka je grunt, ale ruku na srdce: maso je maso.
Pokud patříte mezi milovníky masa, začněte si brousit nože. Kurz Steaky v obraze, který chystá kuchařské studio Šelma v kuchyni neboli Martin Lev a Jan Lev, je pro vás jako dělaný.
Pánové vás naučí připravovat steaky z býka plemene Charolais CZ a Aberdden Angus US, ukážete si, které části masa se na steaky hodí, jak maso marinovat a okořenit a rovnou k němu šoupnete i několik příloh. Upečete si také bulky na hamburgery a pochopitelně je pak řádně naplníte.
O tom, že se Šelma v kuchyni opravdu umí ohánět, svědčí i pochvalná hodnocení předchozích akcí. Takhle si kurz užila paní Zdeňka (duben, 2017): „Úžasný šéfkuchař, super recepty, bezvadná parta lidí, dokonalé jídlo! Prostě úplně úžasný večer, který neměl chybu.“
Až vám doma bude vonět lahodné jídlo, bude to chtít i skvělé víno. Banner vás nenechá na suchu.