Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlisovat kvalitu při nakupu různých sýrů a jogurtů.
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?
Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.
Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
Balkánský sýr a čerstvý sýr
Receptury dalších druhů sýrů
S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu:
Historie o mléce a mléčných výrobcích
Základní principy výroby sýrů
Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
Ochutnávka výrobků z našich kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.