1/6
Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků – Výrobený sýr si odnesete domů
Přehled nabídky
Varianty (1)
Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlisovat kvalitu při nakupu různých sýrů a jogurtů.
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?
Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Termíny kurzu:
07. 02. 2015, 14. 02. 2015, 07. 03. 2015, 21. 03. 2015
Čas konání: 10:00 – 15:00 hod
Adresa konání:
Veletržní 3
170 00 Praha 7, Holešovice