Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Zážitková hmyzí degustace na firemní nebo soukromé večírky
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Brouk na talíři – škola vaření
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Brouk na talíři – škola vaření
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
Z plánování večírku máte brouka v hlavě? Vsaďte na brouka na talíři.
Jídla z hmyzu patří k nejnovějším trendům českých večírků a speciálních festivalů. O vašem večírku se bude dlouho mluvit, když své hosty překvapíte nezapomenutelnou hmyzí degustací o několika chodech.
Připraví vám ji Brouk na talíři, který byl na food festivalu Jakože, cože?! návštěvníky zvolen nejlepším stánkem festivalu. K ochutnání nabízel i housenky, cvrčky a štíra.
A jak, že ten hmyz vůbec chutná? Může připomínat oříšky, citrusy a kořeněné maso.
„Největší zájem je zejména o jídla z larev potemníků, smažených cvrčků a sarančat. Na hmyz, jakými je například šváb nebo štír, se lidé rádi koukají, ale do pusy jej vloží opravdu pouze labužníci a odvážlivci,“ komentuje složení degustací nutriční specialista Martin Zastko.
Live-cooking se stává stále vyhledávanější součástí atraktivních eventů a oslav. A jak vypadají večírky s ochutnávkou hmyzích delikates? Strnulé tváře střídají odvážná gesta a smích přihlížejících zábavnému kuchtění specialistů. Není divu – vložit do úst červa či brouka poprvé v životě si opravdu žádá velký kus sebezapření a odvahy. Odměnou je ovšem příjemné překvapení ve formě hotové pochoutky, která je i neuvěřitelně výživná.
„Tradiční živočišnou stranu hmyz převyšuje téměř ve všech výživových hodnotách, neobsahuje cholesterol a nasycené mastné kyseliny. Navíc, jeho nestravitelné složky pomáhají tělu, stejně jako například vláknina,“ říká Martin Zastko, jeden z největších českých hmyzích odborníků, který při vaření vychází z vědecky podložených výživových studií a starých hmyzích receptů. |