Zážitková hmyzí degustace na firemní nebo soukromé večírky
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 31. 10. 2016.
V ceně
- Degustační hmyzí menu pro 10–15 osob
- Ochutnávka pro každého obsahuje: 4–5 druhů hmyzu, 2 červy, cvrčka, saranče
Recepty se volí dle domluvy, základní menu tvoří:
- indonéský padang se cvrčkem
- sladké sušenky s moučnými červy
- ovocný koktejl s potemníkem brazilským
- špíz se sarančaty nebo larvami bource morušového
Degustace trvá cca 1,5 hodiny.
Můžete využít do 31. 10. 2016
Termín si rezervujte přes webové stránky.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Z plánování večírku máte brouka v hlavě? Vsaďte na brouka na talíři.
Jídla z hmyzu patří k nejnovějším trendům českých večírků a speciálních festivalů. O vašem večírku se bude dlouho mluvit, když své hosty překvapíte nezapomenutelnou hmyzí degustací o několika chodech.
Připraví vám ji Brouk na talíři, který byl na food festivalu Jakože, cože?! návštěvníky zvolen nejlepším stánkem festivalu. K ochutnání nabízel i housenky, cvrčky a štíra.
A jak, že ten hmyz vůbec chutná? Může připomínat oříšky, citrusy a kořeněné maso.
„Největší zájem je zejména o jídla z larev potemníků, smažených cvrčků a sarančat. Na hmyz, jakými je například šváb nebo štír, se lidé rádi koukají, ale do pusy jej vloží opravdu pouze labužníci a odvážlivci,“ komentuje složení degustací nutriční specialista Martin Zastko.
Live-cooking se stává stále vyhledávanější součástí atraktivních eventů a oslav. A jak vypadají večírky s ochutnávkou hmyzích delikates? Strnulé tváře střídají odvážná gesta a smích přihlížejících zábavnému kuchtění specialistů. Není divu – vložit do úst červa či brouka poprvé v životě si opravdu žádá velký kus sebezapření a odvahy. Odměnou je ovšem příjemné překvapení ve formě hotové pochoutky, která je i neuvěřitelně výživná.
„Tradiční živočišnou stranu hmyz převyšuje téměř ve všech výživových hodnotách, neobsahuje cholesterol a nasycené mastné kyseliny. Navíc, jeho nestravitelné složky pomáhají tělu, stejně jako například vláknina,“ říká Martin Zastko, jeden z největších českých hmyzích odborníků, který při vaření vychází z vědecky podložených výživových studií a starých hmyzích receptů. |