Indickou kuchyni lze vařit dvěma způsoby. Smíchat všechny barvy, chutě a vůně dohromady a čekat… Nebo se oddat poctivému tancování nad sadou hrnců, misek a nádob, které se na závěr zlomí do pomalého smyslného rejdění lžící po talíři, jež vede k explozi všech smyslů při každém soustu.
Přijměte pozvání na kurz vaření klasické indické gastronomie pro začátečníky do prostor kuchyně Ájurvéda centrum Praha. Školení lektoruje zkušený gastroodborník s dvacetiletou praxí.
Na kurzu se naučíte připravovat 6chodové indické menu thálí:
polévku dál
hlavní jídlo sabdží
čatný
rajtu
pickles
indickou placku čapátí
Úvod kurzu je věnován teoretické části a styčným bodům indické kuchyně. Poté následuje teoretická průprava, která si klade za cíl naučit i začínajícího kuchaře, jak připravit kompletní indické menu.
Během kurzu studenti konzumují chody, které si sami připravili a mohou také ochutnat léčivé víno s himalájskými bylinami.
Na závěr kurzu obdrží absolventi upomínkový certifikát o absolvování. Lekce trvají tři a půl až čtyři hodiny. Odehrávají se během týdne ve večerních hodinách, případně o víkendu dopoledne nebo odpoledne.
Lekce jsou limitovány vždy 5 zájemci, termíny kurzů jsou průběžně doplňovány. Na kurz není třeba brát si žádné pomůcky.
Kurzy slibují mimořádné – nejenom gastronomické – zážitky. Naučíte se mimo jiné nafukovat placky čapátí nebo připravovat opravdovou rajtu.