1× předkrm Tapas Mixta – velký talíř tapas (400 g)
Jamon Serrano – sušená španělská šunka z oblasti Sierra Nevada
Chorizo – španělská papriková klobása
Fuet – katalánská španělská klobása
Salchichon – pikantní španělská klobása
Gambas con Ajo – krevety na česneku, olivovém oleji, citronu a petrželce
Queso Azul Marinado – marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s bylinkami a chilli papričkami
Ciruelas en Tocino – sušené švestky pečené ve slanině, marinované ve španělské brandy
Aceitunas – marinované španělské olivy
Zapečená bageta s bylinkovým pestem
2× hlavní chod podle výběru
Filet čerstvé mořské ryby (300 g, pražma královská nebo mořský vlk dle nabídky), pečená zelenina s bylinkami nebo
Steak Entrecóte el Cid (220 g, hovězí steak z vysokého roštěnce nebo flank steaku podle denní nabídky) připravený na lávovém grilu, posypaný šupinkovou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené šunce Serrano s česnekovou omáčkou alioli
2× výběr sýrů
Variace španělských sýrů s kandovanou kůrou ze sevillských pomerančů (50 g)
2× dezert
Fondant au Chocolat – jemný čokoládový dezert podávaný s vanilkovou omáčkou a čerstvým ovocem
Omezení
Voucher nelze využít ve dnech 31. 12. 2023 a 14. 2. 2024.
Rezervace: Stůl si zamluvte alespoň 2 dny předem a nejpozději 14 dní před koncem platnosti voucheru na tel. 377 224 595. Při rezervaci nahlaste kód voucheru a výběr hlavních jídel - je možná kombinace 2× filet ryby, nebo 2× hovězí steak, nebo 1× filet ryby a 1× hovězí steak. Suroviny objednávají čerstvé dle rezervací.
Jídlo s sebou: Posezení v této restauraci je zážitek, nikam nechoďte a bavte se přímo na místě. Odnos s sebou není možný.
Filet čerstvé mořské ryby i steak z lávového grilu
Mají tu skvělé koktejly, pestrá je i nabídka vín
Ve Středomoří mají tolik skvělých dobrot, že se tam ani všechny nevejdou. Naštěstí, protože pak mohou putovat k nám do Plzně.
Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v plzeňském Restaurante Bar de Tapas el Cid.
„V této restauraci se již nejedná o pouhé zahnání hladu dobrým jídlem, ale o skutečný gastronomický zážitek. Užili jsme si všechny chody, od předkrmu po dezert. Velmi oceňuji i nabídku vín od českých po zahraniční. Celkově návštěvu tohoto podniku hodnotím velmi pozitivně a nezbývá nic jiného, než vřele doporučit.“ - Veronika, zákaznice Slevomatu
Tip na dárek: Vouchery mají platnost do konce dubna 2024. Pokud hledáte dárek pro gurmány, určitě s touto hostinou nešlápnete vedle.
Čtyřchodové menu odstartuje talíř plný masových a mořských tapas s olivami i sušenými švestkami, pokračovat se bude hlavním chodem, v případě kterého budete mít na výběr z filetu z ryby nebo hovězího steaku, následně si vychutnáte variaci španělských sýrů a vše završí sladká tečka v podobě čokoládového fondantu. K pití si můžete nechat doporučit víno či nechat namíchat koktejl.
Skvělou kulisou pak bude příjemný interiér, který zdobí obrazy plzeňského malíře Jiřího Kovaříka s motivy koridy. Čas od času tu hraje i živá hudba. Menu se podává pro dvě osoby, pozvěte tedy svého partnera či partnerku a prožijte nezapomenutelný gurmánský večer s autentickou atmosférou Středomoří.