Na Hlubokou byste si měli zajet nejen kvůli prohlídce zámku, ale i za vynikajícím gastronomickým zážitkem.
V blízkosti jednoho z nejnavštěvovanějších zámků v ČR se nachází stylová restaurace Lovecká Chata s prvotřídní gastronomií zajišťovanou kuchaři pod vedením šéfkuchaře Martina Pudila, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, držitele zlaté medaile z Culinary-Challenge-2018 Singapur. Tak přijměte se svou drahou polovičkou pozvání ke stolu a zasedněte ke čtyřchodovému menu, které si tu pro vás připravili z těch nejlepších surovin.
„Již jsme zde byli několikrát a vždy jsme absolutně spokojeni. Jídlo vynikající, krásně upravené, obsluha příjemná, vysvětlí jednotlivé chody. Maximální spokojenost se vším. Děkujeme a zase rádi přijdeme na kulinářský zážitek.“ – Věra, 04/2022
Hostina začíná sušeným hřbetem z muflona v jalovci a ginu a pokračuje jihočeskou kulajdou s pošírovaným vejcem. Jako hlavní chod se podává bažantí roláda z prsou s bylinkovou polentou. A jako hořko-sladká tečka zakončí celý zážitek káva podle výběru, ke které budete mlsat malinový cheesecake.
Tip: Na čepu tu mají extra chmelenou dvanáctku od Staropramenu i Černou Barboru, tak si ji nechte k jídlu natočit. Nebo požádejte obsluhu o radu a spárujte lahodné jídlo s vybranými víny z Čech či Moravy.
Okouzlí vás ale nejen to, co je na talíři. Vzdušný prostor restaurace s vysokým stropem, dřevěnými trámy a přírodním interiérem se postará o vskutku příjemné k posezení. Skoro tak příjemné, že se vám ani nebude chtít zvednout.