Chcete domácího mazlíčka? Vypěstujte si kvásek.
Naučte se péct kváskový chléb a minidezerty podle rad francouzského cukráře. Xavier Carchenilla procestoval svět a působil ve vyhlášených restauracích a cukrárnách v Paříži, na Novém Zélandě i v Praze. Staňte se mistry domácího pečení, stačí vám k tomu jen správný online kurz!
Kurz Jak na kvásek a domácí chleba
Jakmile si podle kurzu vykrmíte kvásek, dostanete základ na několik skvělých receptů. Čeká vás několik technik pečení chleba z různých světových koutů. Pečení chleba, to není jen trend, kváskové pečení je chutné, zdravé a praktické. Díky kvásku získáte v kuchyni další rozměr. Možná ani netušíte, co vše se z něj dá udělat. Není to jen o chlebu, kurz vás seznámí i s dalšími recepty.
Náplň kurzu:
- Kvásek a jak se o něj starat
- Kváskový chleba
- Recepty z kvásku
- Bramborový chleba podle Xavierova rodinného receptu
- Focaccia, dokonalá nejen k vínu
-
Bonus: bulka na hamburger – poctivá vydařená bulka na hamburger je základ
Kurz Sweet Tapas
Minidezerty hýbou cukrářským světem. Tady jim říkají Sweet Tapas. Tyto vypracované recepty procestovaly svět a jsou pro vás ověřené šéfcukrářem. V týdenním kurzu vás krok po kroku provedou tajemstvím cukrářských technik. Vše probíhá formou videa. Celý čas tu pro vás bude Xavier, který rád se vším poradí v uzavřené Sweet Tapas FB skupině, do které dostanete trvalý přístup.
Každý den vám přijde e‑mail s novým obsahem. Každý den vám naservírují část kurzu. Bez zbytečných časových stresů. Každý svým tempem. Dostanete všechny recepty s postupy, jak na to. Vše najdete v členské sekci, ke které budete mít přístup i po skončení kurzu.
Náplň kurzu:
- Český větrník se slaným karamelem
- Francouzský Royal, klasika s Dacquoise Praliné
- Sablé Breton s malinami a limetkou. Elegantní a lehké pokušení
- Jahodové gazpacho, osvěžující zdravá tradice ze Španělska
- Míša dort v novém kabátku, svěží a odlehčený
O šéfcukráři
Xavier Carchenilla je cukrářem v pražské cukrárně Myšák, tatínek tří dětí a spoluzakladatel sladkého projektu Sweet Flow. Žil ve španělsko-francouzském prostředí. Ve Francii je gastronomie a cukrařina obdivovanou disciplínou, a tak není divu, že se chtěl cukrářem stát už odmala. Vyhlédl si známou francouzskou školu gastronomie a jeho dráha začala.
Působil v zahraničí, pak ho láska a teplý malorský vítr zavál do České republiky. Usadil se v Praze, založil rodinu a prošel vyhlášenými pražskými podniky (Celesté v Tančícím domě, Restaurace u Zlaté Studny, Café Savoy, Myšák). Již 20 let sdílí svou vášeň k jídlu a pečení a ukazuje techniky nejen francouzské cukrařiny profesionálům i všem laikům, kteří rádi pečou.