Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Kouzlo hmyzí gastronomie: naučte se připravit 5chodové hmyzí menu

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Brouk na talíři – škola vaření

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (1)

Nejoblíbenější kurz hmyzího vaření pro jednotlivce:

  • seznámení se základními druhy jedlého hmyzu
  • výuka jeho přípravy a servírování
  • kurz vedou zkušení hmyzí kuchaři
  • příprava 5 jídel:
    • hmyzí předkrm – rolka s červí pěnou z tvarohu nebo olomouckých tvarůžků,
    • hmyzí menu polévka postavená na vyhlášené francouzské pórkové polévce vichysoise
    • hlavní chod – vyhlášené šťastné jídlo z Indonézie – Ulat padang – cvrček na česneku, bambusové výhonky, grilovaná zelenina
    • hmyz jako výživový doplněk – vyzrálý hovězí flank steak se sušenými červy a steakovými brambory
    • zákusek – créme brulée, alternativně créme mascarpone
  • čas: odpoledne, začíná se cca od 15.00 hod., degustace trvá cca 3,5–4 hodiny
  • místo: bude upřesněno pro konkrétní daný kurz a požadavky účastníků (zejména parkování a bezbariérový přístup)
  • zpracovávaný hmyz: potemník moučný, potemník brazilský, cvrček stepní nebo banánový, saranče stěhovavá, šváb madagaskarský 

Omezení

Omezení: (1) Pokud se rozhodnete hmyz konzumovat, měli byste mít na mysli, že obsahuje stejné alergeny jako třeba korýši (mořské plody). Z tohoto důvodu se v zásadě nedoporučuje dětem a těhotným ženám (stejně jako je tomu u Tonicu). (2) Konzumace hmyzu podléhá platné evropské legislativě, kde hmyz není jídlem.

Můžete využít do 31. 3. 2018

Rezervace: Termín kurz si zamluvte přes webové stránky.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

2 990 Kč −33 % 1 999 Kč
2 990 Kč −33 % 1 999 Kč

Hmyzí gastronomie nemusí končit u mouchy vdechnuté při jízdě na kole.

Jídla z hmyzu patří k nejnovějším trendům českých večírků a speciálních festivalů. Přijdou vám vaše večírky fádní? Znáte své oblíbené recepty i pozpátku a hledáte novou inspiraci? Brouk na talíři vás zavede do říše zcela originální a fascinující ingredience: jedlého hmyzu. Kurz završíte nezapomenutelnou hmyzí degustací o 5 chodech.

Jak takový kurz vaření vypadá?

Vložit do úst červa či brouka poprvé v životě bude možná žádat velký kus sebezapření a odvahy. Odměnou ovšem bude příjemné překvapení ve formě hotové pochoutky (může připomínat oříšky, citrusy a kořeněné maso), která je navíc i neuvěřitelně výživná. Během kurzu máte k dispozici občerstvení, kávu, čaj, nealko. 

Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita