Termín
Platnost do 31. 3. 2018.
V ceně
Nejoblíbenější kurz hmyzího vaření pro jednotlivce:
- seznámení se základními druhy jedlého hmyzu
- výuka jeho přípravy a servírování
- kurz vedou zkušení hmyzí kuchaři
- příprava 5 jídel:
- hmyzí předkrm – rolka s červí pěnou z tvarohu nebo olomouckých tvarůžků,
- hmyzí menu polévka postavená na vyhlášené francouzské pórkové polévce vichysoise
- hlavní chod – vyhlášené šťastné jídlo z Indonézie – Ulat padang – cvrček na česneku, bambusové výhonky, grilovaná zelenina
- hmyz jako výživový doplněk – vyzrálý hovězí flank steak se sušenými červy a steakovými brambory
- zákusek – créme brulée, alternativně créme mascarpone
- čas: odpoledne, začíná se cca od 15.00 hod., degustace trvá cca 3,5–4 hodiny
- místo: bude upřesněno pro konkrétní daný kurz a požadavky účastníků (zejména parkování a bezbariérový přístup)
- zpracovávaný hmyz: potemník moučný, potemník brazilský, cvrček stepní nebo banánový, saranče stěhovavá, šváb madagaskarský
Omezení
Můžete využít do 31. 3. 2018
Rezervace: Termín kurz si zamluvte přes webové stránky.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Hmyzí gastronomie nemusí končit u mouchy vdechnuté při jízdě na kole.
Jídla z hmyzu patří k nejnovějším trendům českých večírků a speciálních festivalů. Přijdou vám vaše večírky fádní? Znáte své oblíbené recepty i pozpátku a hledáte novou inspiraci? Brouk na talíři vás zavede do říše zcela originální a fascinující ingredience: jedlého hmyzu. Kurz završíte nezapomenutelnou hmyzí degustací o 5 chodech.
Jak takový kurz vaření vypadá?
Setkáte se v dostatečně velkém a příjemném prostoru v počtu max. 15 účastníků. Budete mít připraven živý a zpracovaný hmyz. Něco si o něm řeknete, naučíee se s ním manipulovat a u každého z hmyzu si připravíre jeden recept. „Jedním z nejsilnějších momentů je sám lov a práce s živým hmyzem. Častokrát se cítíme jako psychologové a lámeme předsudky, fóbie a pomáháme lidem najít své nové já,“ s úsměvem komentuje začátek kurzu Honza Škraňka a dodává „Největší zájem je zejména o jídla z larev potemníků, smažených cvrčků a sarančat. Na hmyz, jakými je například šváb nebo štír, se lidé rádi koukají, ale do pusy jej vloží opravdu pouze labužníci a odvážlivci. Pak jsou téměř vždy překvapeni a chtějí do toho jít znovu a znovu.“ |
Vložit do úst červa či brouka poprvé v životě bude možná žádat velký kus sebezapření a odvahy. Odměnou ovšem bude příjemné překvapení ve formě hotové pochoutky (může připomínat oříšky, citrusy a kořeněné maso), která je navíc i neuvěřitelně výživná. Během kurzu máte k dispozici občerstvení, kávu, čaj, nealko.
„Tradiční živočišnou stranu hmyz převyšuje téměř ve všech výživových hodnotách, neobsahuje cholesterol a nasycené mastné kyseliny. Navíc, jeho nestravitelné složky pomáhají tělu, stejně jako například vláknina,“ říká Martin Zastko, jeden z největších českých hmyzích odborníků, který při vaření vychází z vědecky podložených výživových studií a starých hmyzích receptů. |