Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Kouzlo hmyzí gastronomie: naučte se připravit 5chodové hmyzí menu

Přehled nabídky

Varianty (1)

Nejoblíbenější kurz hmyzího vaření pro jednotlivce:

  • seznámení se základními druhy jedlého hmyzu
  • výuka jeho přípravy a servírování
  • kurz vedou zkušení hmyzí kuchaři
  • příprava 5 jídel:
    • hmyzí předkrm – rolka s červí pěnou z tvarohu nebo olomouckých tvarůžků,
    • hmyzí menu polévka postavená na vyhlášené francouzské pórkové polévce vichysoise
    • hlavní chod – vyhlášené šťastné jídlo z Indonézie – Ulat padang – cvrček na česneku, bambusové výhonky, grilovaná zelenina
    • hmyz jako výživový doplněk – vyzrálý hovězí flank steak se sušenými červy a steakovými brambory
    • zákusek – créme brulée, alternativně créme mascarpone
  • čas: odpoledne, začíná se cca od 15.00 hod., degustace trvá cca 3,5–4 hodiny
  • místo: bude upřesněno pro konkrétní daný kurz a požadavky účastníků (zejména parkování a bezbariérový přístup)
  • zpracovávaný hmyz: potemník moučný, potemník brazilský, cvrček stepní nebo banánový, saranče stěhovavá, šváb madagaskarský 

Omezení

Omezení: (1) Pokud se rozhodnete hmyz konzumovat, měli byste mít na mysli, že obsahuje stejné alergeny jako třeba korýši (mořské plody). Z tohoto důvodu se v zásadě nedoporučuje dětem a těhotným ženám (stejně jako je tomu u Tonicu). (2) Konzumace hmyzu podléhá platné evropské legislativě, kde hmyz není jídlem.

Můžete využít do 31. 3. 2018

Rezervace: Termín kurz si zamluvte přes webové stránky.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

2 990 Kč −33 % 1 999 Kč
2 990 Kč −33 % 1 999 Kč

Hmyzí gastronomie nemusí končit u mouchy vdechnuté při jízdě na kole.

Jídla z hmyzu patří k nejnovějším trendům českých večírků a speciálních festivalů. Přijdou vám vaše večírky fádní? Znáte své oblíbené recepty i pozpátku a hledáte novou inspiraci? Brouk na talíři vás zavede do říše zcela originální a fascinující ingredience: jedlého hmyzu. Kurz završíte nezapomenutelnou hmyzí degustací o 5 chodech.

Jak takový kurz vaření vypadá?

Vložit do úst červa či brouka poprvé v životě bude možná žádat velký kus sebezapření a odvahy. Odměnou ovšem bude příjemné překvapení ve formě hotové pochoutky (může připomínat oříšky, citrusy a kořeněné maso), která je navíc i neuvěřitelně výživná. Během kurzu máte k dispozici občerstvení, kávu, čaj, nealko. 

Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita