Že Vánoce mají vonět jenom cukrovím? Zkuste to vysvětlit valašskému frgálu!
Provoňte svůj domov tradičním valašským koláčem, který si vlastnoručně upečete. Naučíte se to na jedinečném Kurzu pečení v Rožnově pod Radhoštěm. Připravíte si hned tři různé verze a ty si také odnesete domů.
Na výběr je voucher pro 1 nebo 2 osoby. Využijte skvělou příležitost k předvánočnímu rozjímání nebo kurz věnujte jako originální dárek.
Pravé frgály umí upéct málokdo, takže ať už svým blízkým nebo třeba kolegům připravíte jakýkoli druh, budete za hvězdu.
Co je v ceně kurzu?
Výuka pečení frgálů
suroviny na pečení
rodinná více než sto let stará receptura na frgály v tištěné podobě
vlastnoručně upečené frgály, makové rohlíčky a netradiční kynutý koláč (nebo závin)m které si odnesete domů
lehké občerstvení včetně nápojů (malé slané občerstvení, káva, čaj, víno).
Kurz trvá 3–4 hodiny a je určen pro osoby starší 10 let. Na jednom kurzu bude max. 6 osob. Přístup na kurz je zcela bezbariérový, dostanete se sem jak s kočárkem, tak s invalidním vozíkem.
Valašská tradice plná chuti
Sláva valašského frgálu a samotného umění jeho přípravy si rozhodně zaslouží šířit. Historie sladkého valašského pokladu se začala psát před více než dvěma sty let. Už od počátku se jednalo o slavnostní pokrm, jehož příprava byla považována za obřad. Proto se i vy naučíte používat výhradně tradiční postupy a pomůcky.
Tajemství spočívá v dokonalém kynutém těstě, lahodné náplni a té správné drobence. To všechno se na kurzu naučíte, stejně jako válení, plnění a pečení koláčů. Zatímco bude těsto kynout, připravíte si makové rohlíčky. Na závěr akce zjistíte, že s těstem se dá někdy i kouzlit.
Během kurzu pro vás bude připraveno lehké občerstvení, u kterého si určitě příjemně popovídáte s ostatními milovníky dobrého jídla a dozvíte se pár zajímavostí o historii valašské kuchyně.