Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů + sýr s sebou
Hodnocení podniku Bulgaricus
Fajn, zajímavý kurz pro laika s možností nákupu surovin a pomůcek.
Výborné jídlo na závěr kurzu, které jsme si sami připravili.
všechno :)
Táta se vrátil z kurzu spokojený, všechno nám nadšeně vyprávěl a jeho dovezený sýr, se kterým ještě doma dál podle obdrženého návodu pracoval, takže ve výsledku vyrobil dva druhy, byl výborný.
Kurz byl docela dobrý. Líbilo se nám zakončení kurzu, kde jsme připravili různá jídla z vyrobených mléčných výrobků, které jsme pak snědli. 😉
Organizace. Myslela jsem, že si budeme sami zkoušet výrobu. Bohužel jsme se jenom dívali, jak to pán připravoval. Bylo by lepší, kdyby nám dali na papíře postupy a my jsme si už jenom doplňovali. Člověk se neměl čeho chytit, občas to bylo takové matoucí.
naučili jsme se spousty dobrot, které můžeme uplatnit v běžném rodinném životě
kvalita, skvělá chuť
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…
ochotný, příjemý pán, a hlavně specialista ve svém oboru. Nejlepší byla ukázka, ochutnávka a oběd, který jsme si dohromady vytvořili z připravených mléčných produktů. určitě doporučuji!!!
Nové informace ohledně mléčných produktů a způsob jejich zpracování.
chybí něco jako příručka nebo PDF, kde bychom informace z kurzu měli shrnuty.
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…
Osobní přístup, názornost.
Manželé jsou velice hodní a vstřícní.
Kurz je v mini místnosti (bývalá trafika) 3×5 metrů, kde uprostřed jsou stoly a židle, za kterými je již sotva místo na projití. Bylo nás tam 15 lidí.
Prvně se lektor věnoval historii a vychvaloval bulharské výrobky jako nejlepší od vzniku zeměkoule. Pomalu jsem si už připadal jak na přednášce pro studium na škole. Tak to bylo dlouhé a už nudné. Poté se začal věnovat výuce výroby jogurtů. Předvedl nám jejich jogurtovač (plastové kelímky v taštičce na zip) a řekl nám, že je třeba je po naplnění dát třeba do peřin. Podotkl jsem, že mám jogurtovač elektrický od ETY a bylo mi řečeno, že tyto jogurtovače jsou nekvalitní a nespolehlivé a jen ten jejich je nejlepší, že na něm bádal několik let, než ho dotáhl k dokonalosti.
Poté opravdu dal na dvouplotýnku velký hrnec, do kterého nalil mléko a zřejmě začala výuka výroby sýrŮ. Ohřál ho, zaočkoval a pokračoval až po nakrájení a míchání. Žáci stále jen sedí a pozorují. Poté sýr slil do pkachetky a začal ho lisovat hrncem, do kterého postupně přidával vodu. To už bylo odpoledne, docela velký hlad a byly nám rozdány zástěry a receptury na výrobu velice jednoduchých nápojů a pokrmů z jogurtu, tvarohu a sýra. K čemu? Zaplatil jsem si kurz na výrobu sýrŮ. Ptám se proto pana lektora, kdy se budem učit další sýry? Jaké? Zeptal se mě. Já na to, že se chci naučit pařený sýr, korbáčky a edam a další. Odpověděl mi doslovně „A k čemu vám to bude? Stejně vám to zplesniví. Nebo snad máte, kam to dát uzrát“. To už jsem věděl, že jsou to vyhozené peníze a že to, proč jsem si koupil kurz, tady nevyučuje. Učí se pouze výroba jednoho SÝRU a jogurtu. U voucheru byla poznámka, že si odneseme, co si vyrobíme. Když kurz končil, lektor nakrájel sýr na 15 dílů a na každého vyšla porce tak na dvě polévkové lžíce.
Po celou dobu byla v místnosti příšerná zima a když už to bylo na pováženou, našli jsme na zdi za židlemi malý elektrický přímotop. Zeptali jsme se, proč netopí a dostali jsme odpověď, že jsme si ho mohli dávno zapnout. Proč netopil od rána, když jsme přišli? Šetří se?
Co se týče vybavení. Pokud si budete chtít zakoupit základní výbavu pro výrobu sýra, počítejte s tím, že vše mají 2–3× dražší, než se běžně prodává na internetu. Ani se nezkoušejte zmínit o tom, že máte elektronický teploměr, protože se okamžitě dozvite, že je nepřesný, nekvalitní a nejlépe měří ten jejich, skleněný.
Celkový dojem? Zklamání. Co jsem se chtěl naučit a kvůli čemu jsem kurz zaplatil (Výroba SÝRŮ), to jsem se nenaučil a ještě jsem to odmarodil. Nikoho nechci zrazovat, ale pokud se chcete tak jako já, naučit vyrábět sýry, vězte, že tenhle kurz vás to nenaučí.
Vážený pane, jsme rádi, že jste se zúčastnil našeho kurzu.
Proč jste se neobrátil s těmito stížnostmi během kurzu, kde jsme mohli vše prodiskutovat.
Odpovědi na vaše stížnosti:
1. Maximální počet účastníků na kurzu je 10lidí.
2. Cituji popis kurzu voucheru.
Kurz na výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků.
Kurz pro milovníky originálních mléčných produktů.
Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů. Při výrobě jogurtů a sýrů bude vysvětleno, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
Dozvíte se historii a původ jogurtu Odkaz na ČT1:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096911352-objektiv/206411030401022/obsah/95024-bulharsko-jogurty
a pokrmů z něj vyrobených. Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako je teploměr, plachetka,formy, sýřidlo a mlékárenské kultury.
Co se na kurzu naučíte?
-originální bulharský jogurt + 3 další druhy jogurtů a kefír
-balkánský sýr a čerstvý sýr
-receptury dalších druhů sýrů
-z předem připravených surovin budou vyrobeny: tarator,tzaziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
o Historie mléka a mléčných výrobků
o Základní principy výroby sýrů
o Výroba jogurtů, kefíru a mléčných výrobků
o Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
o Ochutnávka výrobků
3. Elektrické jogurtovače mají obvykle nastavenou jednu teplotu a většinou nejsou přesné. Naučíme vás jak v domácích podmínkách bez zbytečného vybavení a investic do zařízení vyrábět jogurty.
Neříkáme, že náš jogurtovač je nejlepší, říkáme že můžete použít deku, termobox...
4. Pro ohřev jednoho hrnce je potřeba pouze jedna plotýnka a né čtyři.
5. Výroba sýru je pomalá a vyžaduje trpělivost, jsou tam velké technologické přestávky.
6. Vyučujeme základy výroby na balkánský sýr a čerstvý sýr tak jak to máte v popisu na voucheru.
7. Během technologické přestávky jste si vyrobily občerstvení z připravených surovin. Nikdo si neztěžoval,že by mu nechutnalo.Recepty jsou jednoduché,chutné a nenáročné na čas,ale málo koho to napadne. Pokrmy, které se dělají na kurzu jsou v popisu na voucheru.
8. Zaplatil jste si kurz na výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků a z toho vyplívá, že se neučíte pouze sýry, ale i jogurty a použití těchto surovin v kuchyni.
9. Vyučujeme základy výroby sýra v domácích podmínkách.
Dostal jste recepturu na pařený sýr (korbačiky, eidam, kaškaval ) a bylo vám to na kurzu řádně vysvětleno.
10. Měl jste se seznámit s obsahem kurzu než jste ho kupoval.
11. Na voucheru je napsáno, že si na konci kurzu odnesete vyrobený sýr. Je rozděleno 2,5kg sýru pro 10 účastníků ( na kurzu je maximálně 10 účastníků)!!!
12. V místnosti je 22°C.
13. Digitální teploměry jsou náchylné na vlhko a baterie jsou nespolehlivé. Prodáváme jeden druh teploměru a to laboratorní mlékárenský teploměr určený přímo na tuto výrobu. Nikomu nenutíme, aby si tento teploměr koupil. Používat můžete jakýkoliv, výsledek je na vás.
Z vašeho komentáře je zřejmé, že nikdy sýry vyrábět nebudete. Jenom si stěžujete a nekonstruktivně kritizujete.
Ocenili bychom, že váš komentář nebude anonymní.
S pozdravem Tzanovi
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…
Zatím veliké zklamání, nemám chuť po jednáních s majitelkou se této akce zúčastnit. Budu posílat e‑mail na podporu. Při objednávce termínu se vyžadovalo uvedení čísla voucheru. Byla jsem odmítána z termínů v červenci a stále mi bylo doporučováno září. Nakonec poslední potvrzený termín v červenci byl odvolán den předtím z důvodu nemoci lektora ??? a opět jsem byla odkázána na září. Přesto majitelka můj voucher uplatnila již 7. 7. Může to vůbec udělat už při pouhé žádosti o termín kurzu ?
Milá paní 2x jsem vám vyhověla vašemu požadavku o změnu termínu kurzu.
Voucher můžete uplatnit do data platnosti.
Rádi vás uvidíme na kurzu.
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…
Hodně zajímavý kurz, díky němuž jsem si doma začala vyrábět výborné jogurty a sýry. Nenásilně nám bylo ukázáno, že to opravdu není žádná věda. Navíc závěrečná hostina byla naprosto výborná. Vše k výrobě si můžete pak koupit na místě.
Snad jen by bylo dobré, kdyby nám na začátku dali nějaký písemný návod s různými radami, které nám tam říkali ústně. Na poznámky nebyl moc prostor…
Pratelska atmosfera, odborne rady, tipy a triky. Navic se mi libilo, ze manzele Tzanovi nas nenutili koupit pro nas zbytecne vyrobky a vybaveni, ale poradili nas s tim, co melo pro nas smysl.
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…
Kurz byl výborný, moc jsme si ho užili. Manželé Tzanovi předávají nejen úžasné informace, ale i nakažlivý entusiasmus. Báječná byla i závěrečná hostina, kdy jsme z jogurtu, sýru a tvaroh během necelé půl hodinky vykouzlili několik skvělých pokrmů a pak si je i náležitě vychutnali. Výroba jogurtu i tvarohu je opravdu jednoduchá a chuť a kvalita oproti produktům ze supermarketu je nesrovnatelná! Doporučuji všem!
Maminka byla maximalne nadsena :-) Diky…
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků - Výrobený sýr si…