Thajsko? To je pro gurmána úplně alternativní svět chutí a vůní! Mezi horami v něm protékají říčky plné kokosového mléka, na loučkách se zelená koriandr a místní veverky místo oříšků louskají plody tamarindu.
Přijďte thajské kuchyni nakouknout pod pokličku i vy a zúčastněte se kurzu v Café Buddha v Norské. Během 2,5 až 3 hodin tu připravíte 5chodové menu a seznámíte se surovinami, o kterých se vám dosud ani nezdálo.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 7 kuchařů, a to pod vedením milovníka thajské kuchyně Štěpána Návrata. Ten se thajské pokrmy učil připravovat přímo v Bangkoku, ve světoznámé kuchařské škole Blue Elefant. Později působil v pražských restauracích pod zkušenou kuchařkou Ratanou Phomprasit, která své umění předvádí právě v Café Buddha.
Na začátku kurzu se seznámíte s novým světem chutí a vůní. Půjde třeba o galangal, citronovou trávu, chilli, farrang (thajský koriandr), tamarind a palmový cukr. Poté si zkusíte připravit 5chodové thajské menu, které zpucnete na místě, nebo si ho za drobný příplatek vezmete s sebou a okouzlíte jím třeba svou drahou polovičku.Termín si do diáře zapište už teď, nebo počkejte, až na webu vypíší nějaký nový. Aktuálně jsou k mání soboty 10. prosince a 14. ledna, vždy od 10:00.
Tak co? Už hoříte nedočkavostí jako kdybyste snědli lžíci plnou chilli?