V českých pohádkách by talíř pro hladového draka vypadal jako celá talířová soustava, v níž by počet talířů odpovídal počtu drakových hlav. Jak by takový talíř vypadal v Indii se přesvědčte v restauraci The Royal Maharaj v Liberci.
Zažijte epickou hostinu hodnou maharádži připravenou indickými mistry šéfkuchaři v autentické indické restauraci v centru města. Jediné sousto zařídí, že se rázem ocitnete v Indii.
Každý dostanete vlastní talíř plný menších porcí tradičních pokrmů. Skladba degustačních menu se různí, takže můžete ochutnávat i jeden od druhého.
Degustační talíře mistra šéfkuchaře pro dva zahrnují:
Talíř pro hladového draka (Emperor Thali) – 850 g
Mutton Gulbahar: Jehněčí maso připravené s jogurtem, nasekanými rajčátky a cibulkou v pikantní omáčce se směsí koření panchpuren masala a bílým pepřem
Muglai Murg: Kuřecí kousky restované na cibulce v tomatové omáčce s chutí kalunji (černý kmín), dana methi (semínka pískavice) a ajwainu (semínka libečku setého)
Bhindi masala: Indická zelenina okra připravená s čerstvými rajčátky a cibulkou, ochucená česnekovo-zázvorovou pastou, mangovým práškem a koriandrem
Příloha: sýrovo-česnekový nán a rýže tří chutí
Talíř pro mlsného tygra (Empress Thali) – 850g
Chicken Maharaja: Kuřecí kousky malai tikka pečené v peci tandůr, připravené s nasekaným česnekem, cibulkou a rajčátky v krémové omáčce s chutí kešu a černého pepře
Kakori mutton: Pečené jehněčí kousky marinované v růžové vodě a jogurtu s bylinkami v omáčce z cibule s kokosem, rozinkami a khoyou (indická obdoba riccoty)
Bhindi masala: Indická zelenina okra připravená s čerstvými rajčátky a cibulkou, ochucená česnekovo-zázvorovou pastou, mangovým práškem a koriandrem
Přílohy: sýrovo-česnekový nán a rýže tří chutí
Jak chutná Indie
Ochutnejte opravdová indická jídla v původní indické restauraci. Indičtí šéfkuchaři jsou mistry ve svém oboru a mají bohaté zkušenosti ze zahraničí, což dokládají i jejich četná ocenění a diplomy.
Vyzkoušejte i další lahodné indické speciality, jako je třeba pikantní jehněčí nebo kuřecí Tikka Masala. Z masitých jídel vás bude svádět jemně krémová kuřecí Korma s kešú, mákem a máslem se šafránovou příchutí, jehněčí kari či vindaloo se směsí pikantního koření.
Z předkrmů zaujme zeleninová samosa či obalované cibulové kroužky Bhaji. Mezi zeleninovými pokrmy vás okouzlí zeleninové kari, sýrový Lababdar, špenát s domácím sýrem či Cizrna Masala.
Z omáček vás osvěží jogurtová okurková či zeleninová rajta. Chybět nesmí ani sladké pokušení na závěr. Z dezertů zkuste rýžový pudink či knedlíčky z domácího těsta se sladkým sirupem.
Indické Vánoce
V Indii slaví 3% Křesťanů Vánoce po svém. Zdobí banánovníky a mangovníky a jako domácí vánoční dekorace jim slouží mangové listy a malé olejové lampičky, které staví na okraje střech.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.