Recept na domácí bazalkové pesto. Zvládnete ho připravit během 5 minut

Recept na domácí bazalkové pesto. Zvládnete ho připravit během 5 minut

Kateřina Suchanková, Jana Šupolíková 3. 3. 2022

Těstoviny s pestem jsou to nejsnadnější jídlo, jaké v italské kuchyni existuje. Skvěle tak chutnají linguine, farfalle nebo například gnocchi. Že ale máte chuť si bazalkové pesto neboli pesto genovese vyčarovat sami? Tak pojďte na to. Je to tak snadné a rychlé stejně jako mávnutí kouzelným proutkem.

Přerostla vám bazalka? Domácí pesto je nejlepší způsob, jak ji zpracovat.Přerostla vám bazalka? Domácí pesto je nejlepší způsob, jak ji zpracovat.

Recept na domácí bazalkové pesto alias pesto genovese

Bylo by jistě krásné, kdybyste doma vyhrabali starý hmoždíř a všechno pěkně zpracovali ručně. Ovšem pokud chcete mít pesto rychle a bez námahy, sáhněte po obyčejném tyčáku. Bohatě na všechnu práci stačí.

Ingredience:

  • 50 g listů bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 15 g piniových oříšků
  • 70 g sýra parmigiano reggiano (může být i levnější grana padano)
  • 30 g sýra pecorino
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • Špetka mořské soli

Piniové oříšky smíchejte klidně i s kešu. Ale určitě je nevynechejte.Piniové oříšky smíchejte klidně i s kešu. Ale určitě je nevynechejte.

Postup:

  1. Nejprve nalijte do nádobky olej a až poté vložte lístky bazalky. Promixujte obojí na zelenou kaši.
  2. Přidejte oříšky, česnek, promixujte.
  3. Přisypávejte a mixujte také sýr a na závěr dle chuti dosolte.

A pesto je hotové. Presto!A pesto je hotové. Presto!

Jak se vám článek líbil?

Kateřina Suchanková

Když zrovna není ověšena dětmi, ráda spí. Když zrovna nejí, což je její velmi oblíbená činnost, tak ráda spí. A když zrovna nejí, nespí, nebo nesetřásá (nenatřásá) děti, tak píše, čte nebo peče buchty. Když je dobře vyspaná a najedená, jde si zaběhat a jednou za rok se dostane i k boxovacímu pytli. Kromě své rodiny miluje Itálii, víno a spánek. 

Jana Šupolíková

Jmenuju se Jana a před 8 lety jsem založila blog Muffinarium.cz. Důvod byl jednoduchý. Tenkrát ještě skoro neexistovaly foodblogy a na internetu nešlo najít slušný recept na domácí muffiny. Za ty roky jsem upekla stovky muffinů, dva syny a 3. místo na Foodblogu roku v kategorii Dezerty a pečení v roce 2014. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru