Únikovka s kapelou Lollipopz: Za to vás budou děti milovat

Únikovka s kapelou Lollipopz: Za to vás budou děti milovat

Mama live 7. 2. 2020

Už vás to také zastihlo? Skupina Lollipopz svými písničkami a vystoupeními vzbudila mezi dětmi vlnu šílenství. Čtyři holčičky s bláznivě barevnými parukami si okamžitě získaly širokou fanouškovskou základnu, mají za sebou koncert v Lucerně a dvě vyprodaná turné po republice.

Aby toho nebylo málo, teď Ellie, Nikki, Nikča a Pája přišly s novým projektem – s dětskou únikovkou! Ta nese jméno Zachraň koncert Lollipopz, úkol pro vaše ratolesti je tedy jasný. Honem získat zpět zapomenutý mikrofon dřív, než bude pozdě. Stihnete to?

Kdo jsou to Lollipopz?

Lollipopz je dětská hudebně-taneční skupina, kterou tvoří čtyři holčičky – Ellie, Nikki, Nikča a Pája. Jsou známé nejen díky svým písničkám, ale také jako youtuberky, mají totiž vlastní pořad Lollymánie. Vystupují po celé republice, někdy i na Slovensku. Mezi největší hity patří Všechno je naruby, Lízátková párty a První láska. Holky mají i svůj merch, a tak můžete dětem pořídit třeba tričko nebo mikinu Lollipopz.

Jak únikovku zvládla Mama live s rodinou?

Osičky zase byly na únikové hře a zase se podělí o dojmy. Pro tenhle druh napínavé zábavy jsme nadchli i děti, baví nás to. A tohle je konečně únikovka i pro ty nejmenší!

Zasáhlo vaše děti také šílenství okolo kapely Lollipopz? U nás jede všechno, co se třpytí, blejská, co je cool a o čem další holky řeknou, že je in. Takže i o tomto jsme od Barunky už samozřejmě slyšeli a má přání na některý z koncertů vyrazit. Kamarádky v okolí mají dokonce doma paruky jako slečny z Lollipopz a písničky si pouští. Je to roztomilé a mě baví se v tom orientovat.

Takže o co jde? V hračkářství Bambule v pražském obchodním centru Europark Štěrboholy je nová úniková hra a je super. Cílem je najít holkám z kapely jejich talisman, mikrofon. A do koncertu zbývá 35 minut, tolik času máte na vyřešení všech úkolů a šifer. My to stihli dříve a Honza si liboval, jak nám to šlo, jak jsme frčeli a nepotřebovali nápovědu. A pak sám sebe setřel: „No jo, byli jsme fakt skvělí, ale ono je to pro děti.“

O jaké úkoly šlo? Hledání tvarů, kombinování barev apod. Používá se mechanika, jsou třeba šikovné ruce i logické myšlení a úkoly jsou nápadité, přesto ne příliš těžké. Podle mě to zvládnou i děti předškolní, které ještě nečtou, vlastně to tam není třeba (ve dvou úkolech se písmenka objevují, ale buď se dětem poradí, nebo si domyslí, co je třeba). Nejsem si jistá, že by jim vždy cvaklo, jak je který úkol nejlepší řešit, ale od toho je tam vysílačka, přes kterou se můžete poradit.

Nejdříve si pustíte video, kde holky z kapely Lollipopz řeknou o mikrofonu, splníte úkoly v první místnosti a pak otevřete dveře do druhé – děti se do ní sklouznou přes tobogán, dospělí projdou zrcadlem. A když objevíte talisman, hra je u konce a vy se kouknete na koncert ze zákulisí.

Jak se vám článek líbil?

Mama live

Jsem máma dvou dětí, žena jednoho muže a píšu o nás. Jsem na mateřské čtyři roky a po dvou letech této super dovči mě začalo každodenní popíjení drinků s nohama na stole nudit. Tak jsem založila blog a začala psát. A když mi dojdou slova, tak to vyfotím, když nevím kudy kam, vezmu to přes humor. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru