Noc na stromě nebo jízda ve formuli. 30 tipů na senzační dárky pro každého z rodiny

Noc na stromě nebo jízda ve formuli. 30 tipů na senzační dárky pro každého z rodiny

Sandra Soukupová 24. 1. 2020

Pořád ještě nemáte všechny vánoční dárky, a co hůř, vůbec nic vás nenapadá? Nezoufejte. Připravili jsme pro vás pořádnou dávku inspirace – seznam dárků, které potěší sportovce, cestovatele, fandy adrenalinu i milovníky dobrého jídla, divadel nebo klidné relaxace. A máme i tipy na dárky pro děti. Prostě pro každého něco. Dárky vybrali moji kolegové podle toho, co by si sami přáli najít pod stromečkem. Mrkněte se, třeba mezi nimi najdete něco, co potěší i vaše blízké.

Lístky na hokej by mi udělaly velkou radost

Matěj (20+) miluje hudbu, počítačové hry, sport a hospodský kvíz

Ve volném čase rád paří hry, propadl třeba různým ročníkům Football Managera. Občas si zajde zahrát florbal s bývalými spoluhráči, ale většinou to končí drsnou srážkou s neveselou realitou a druhý den ráno je rozlámanější než kdejaký důchodce. Když je hezky, chodí na fotbal, ideálně do Edenu, ale překousne i návštěvu Ďolíčku nebo dokonce Letné. :)

Co chce najít pod stromečkem?

Pod stromečkem by mi ani jako fanouškovi konkurenčního klubu nevadilo dostat zájezd na open air zápas v hokeji mezi Spartou a Litvínovem, který se koná na krásném fotbalovém stadionu v Drážďanech.

Vždycky jsem měl rád akce s partou přátel na nějaké chatě na horách, proto bych se rozhodně nezlobil, kdyby mě někdo obdaroval tímto pobytem. Jen to pivo by nám asi rychle došlo. :)

Zastřílet si ze zbraní jako Desert Eagle, AK-47 nebo Dragunov je snem každého hráče počítačových stříleček, ani já nejsem výjimkou.

Najděte střelnici ve svém okolí

Chtěla bych s dětmi přenocovat v korunách stromů

Soňa (30+) je máma dvou puberťáků (dcera 14 let, syn 11 let), ráda jí a čte Kinga

Potrpí si na dobré jídlo, hlavně maso. Snaží se přežít pubertu svých dětí, zbožňuje knihy od Kinga (filmy ale ne) a ráda dělá věci po svém. Vánoce jsou podle ní jedno z nejlepších období roku.

Co chce najít pod stromečkem?

Pobyt na stromě bych si užila já i moji puberťáci. Ježíšku prosíííím…

Jsem masožer a umět si udělat pořádný steak by bylo super.

Rád bych si splnil sen a řídil formuli

Láďa (30+) je páníček krásné fenky flat coated retrívra, líbí se mu jazz a moderní umění

Rád se opíjí životem. Miluje létání, zvířata, nepohrdne dýmkou, má rád charakterní auta (tuším, že tím asi úplně nemyslí postavy z Transformers), s oblibou se zaposlouchá do zvuku jazzového piana, hodiny vydrží přemýšlet nad smyslem moderního umění, nadchne ho zajímavý design a rád tráví čas s „dobrými lidmi“.

Co chce najít pod stromečkem?

Já bych si rád rozbalil voucher do Javánky, mojí oblíbené restaurace. Pracují tam milí lidé a dobře vaří.

Kdybych měl penzion, vypadal by asi nějak takhle. Ještě jsem tam nebyl, ale kdybych to našel pod stromečkem, bylo by to přesně pro mě.

Pilotování formule. Tohle už jsem si sám pro sebe koupil. :-) Bude to splněný sen.

Lístky do divadla by mi udělaly velkou radost

Pája (20+) ráda cestuje, píše scénáře a miluje dobré kafe

Když zrovna neorganizuje některé ze slevomatích natáčení, jezdí na koni, fotí svatby nebo se zašívá v kavárně. Má ráda cestování (a ještě víc focení na cestách), víno a kozí sýr. Kdyby se tedy náhodou ocitla na kozí farmě ve Francii, byl by to splněný sen.

Co chce najít pod stromečkem?

Mixit vyloženě miluju, ale málokdy si ho koupím sama, takže by mi členství v klubu předplatitelů udělalo velkou radost. V prvním balíčku je navíc mixití miska, a to už bych měla druhou!

V divadle jsem byla naposledy asi před stejnou dobou, před jakou jsem si koupila poslední Mixit. Prostě už je to dlouho a musím to napravit. Tady u téhle abonentky se mi moc líbí možnost výběru rovnou ze tří divadel a platnost až do konce června 2020. 

Při natáčení jedné YouTube reklamy jsme se dostali do střešního spa centra M Spa, a musím říct, že něco tak pěkného jsem dlouho neviděla. Vířivka je venkovní a koukáte se z ní na okolní budovy.

Přál bych si někam jet a relaxovat ve wellness

Denis (20+) je činorodý podnikatel, fanda do vědy a inovací

Miluje přírodu, do které chodí načerpat energii a inspiraci, sleduje hvězdy a uvažuje nad životem. Rád cestuje a poznává nová místa. Zajímá se o vědu, inovace a vzdělávání, podniká a ve volném čase se snaží rozvíjet své projekty.

Co chce najít pod stromečkem?

Jelikož strašně rád cestuji a objevuji nová místa, kde si odpočinu a naberu novou inspiraci, tak bych si přál pod stromeček pobyt v zahraničí, nejlépe u moře. :-)

Vyberte si pobyt

Miluji jídlo, a když je možnost, vybírám podniky, které jsou něčím zajímavé. 5chodové menu na Žižkovské věži mě teď zaujalo asi nejvíc.


Ježíšku, vezmi mě s kamarádkou do Budapešti

Bára (30+) ráda cestuje, zajímá se o ekologii a kulturu

Pravidelně chodí do divadla a kina, nepohrdne dobrým jídlem, je fanynkou AZ kvízu, Johna Irvinga, třídění odpadu a zeleného čaje. Miluje pražské kavárny, ale nedělá jí problém sbalit se do batohu a cestovat měsíc po světě, spát v autě nebo ve stanu a koupat se ve studených řekách a jezerech.

Co chce najít pod stromečkem?

Vařím ráda a inspirace do kuchyně se hodí vždycky. Musím říct, že papírové kuchařky otevřu málokdy, a vařit podle online receptů mě taky moc nebaví – vždycky mám strach, jestli se to povede. Zato jídla, která jsem se naučila na pár kurzech, kterými už jsem prošla, vařím často a ráda a pořád sklízí úspěch.

Najděte si kurz ve svém okolí

V roce 2019 jsme s kámoškou poznávaly Polsko, a protože nám společné víkendy svědčí, máme příští rok v plánu Budapešť. Kdybych pod stromečkem našla voucher na ubytování, termín už spolu určitě vybereme.

Jedlé dárky miluju. Balíček s oříšky a podobnými delikatesami mi vždycky udělá radost a tyhle krémy vypadají fakt luxusně. Sama bych si je možná nekoupila, protože přece nebudu hřešit, ale kdyby byly pod stromečkem, tak se o ně ráda postarám.

Kéž bych dostala voucher na horkou lázeň

Verča (30+) je maminka 6letého syna a velká sportovkyně

Poznáte ji snadno – pokud se právě netváří koncentrovaně, tak se neustále usmívá. Když ji nepotkáte v práci, tak zrovna trénuje, zdolává překážky a kilometry na extrémních překážkových závodech, nebo se věnuje neziskovým projektům. Dětství strávila na plachetnici ve Středozemním moři a od té doby umí řecky mluvit i tančit.

Co chce najít pod stromečkem?

Za relaxem v horách a dokonalým wellness se teď jezdí do Polska, kde nové krásné resorty rostou jako houby po dešti. Já bych hned vyrazila do polských Krkonoš nebo Tater, třeba do Zakopaného.

Ze seskoku padákem mám pořád tak trochu respekt, ale létat se naštěstí dá i těsně nad zemí – a dokonce přímo v hurikánu. :)

Vinné nebo pivní hýčkání v lázních U Hastrmana, které jsou hned vedle počernického zámeckého parku a dvou skvělých restaurací – co chtít víc?

Nadělte svým blízkým wellness

Potěšila by mě permanentka na cvičení

Lukáš (30+) rád fotí, jí, cestuje nebo čte

Nejčastěji je k vidění v asijské restauraci, na výstavě fotografií nebo v knihách. Zajímají ho kryptoměny, začíná s feminismem a rád cestuje, přičemž nejvíce si zamiloval Sydney a Brno.

Co chce najít pod stromečkem?

Jako brněnský patriot bych si od Ježíška přál Božský kopeček. Dvanáct zmrzlin je tak akorát, kdybych se měl dělit, tak bych prosil alespoň dva poukazy :)

Letos už fakt začnu cvičit, takže by mě potěšila například permanentka na jógu.

Najděte si fitko v okolí

No a až budu namakaný, tak bych si rád vyzkoušel některý z kurzů přežití.

Potěšila by mě jízda v motokáře

Kristýna (20+) miluje cestování, hudbu a divadlo

Ráda píše a pije víno. Taky ji baví zpěv, cestování a knížky (už pátým rokem píše svoji, zatím se ale nedostala přes pátou stránku). I když žije v Praze, krev má pořád jihočeskou, a tak se domů, do Budějc, ráda vrací.

Co chce najít pod stromečkem?

I když mým favoritem je víno, nepohrdnu ani dobrým pivem. Proto by mě potěšila degustace, na které bych ochutnala piva z českých pivovarů i zahraniční, a ještě bych si poslechla zajímavý výklad.

Krumlov je odmala moje srdeční záležitost a wellness mám taky moc ráda, takže jsem nadšená z představy, že bych si nejdřív odpočala ve vířivce a pak si prošla tohle krásné město.

Na motokárách jsem byla naposled na základce. Bavilo mě to, ale od té doby jsem sama od sebe znovu už nešla. Kdyby mě ale někdo poukazem na jízdy obdaroval, jsem si jistá, že by to zase svištělo jako zamlada.

Tipy od rodičů a manželů

U manželky jsem zabodoval školou smyku

Kamil (30+) má dvě děti (2,5 roku, 1 rok), rád zajde na sushi a vychutná si sklenku dobrého rumu

Co potěší manželku?

Manželce jsem před rokem udělal radost bezpečnou jízdou. Sice se to pod stromečkem neobešlo bez otázek typu „To jsem dostala, protože špatně řídím?“ nebo „To je jako dárek?“. Ale to nadšení po jízdě bylo ohromné a manželka si to užila, od té doby je navíc v ježdění mnohem jistější a lepší řidič.

Co potěší celou rodinu?

Dlouho jsme s manželkou hledali něco společného, co by nás pobavilo a potěšilo i lidi kolem nás. Nakonec jsme našli tahle vánoční trička. Mají boží velikosti pro malé i velké.

Moje princezna dostane skvělou modelovací hmotu

Martina (30+) je maminkou roztomilé holčičky (5,5 let), peče skvělé dorty

Nejvíc ji baví rodina a práce. Je grafička, a tak není divu, že lásku k tvoření zdědila i její malá dcera. Společně pak vytvářejí spoustu krásných výrobků.

Co potěší malou holčičku?

Kačenka má ráda modelínu. Pořád by něco vyráběla, takže když jsem objevila samotvrdnoucí hmotu, hned jsem ji pořídila domů. Do Vánoc jsem to ale nevydržela a dala ji Kačce už k svátku. Je z ní nadšená, hlavně z množství barev a různých vykrajovátek.

Kluci si náramně vyhrají s dráhou pro autíčka

Viktor (30+) je táta tří malých kluků (6 let, 4 roky a 1,5 roku), rád zpívá a zajímá se o to, co jí

Taky rád lyžuje, hraje na kytaru a nejlíp je mu v lese. Má slabost pro tabulkovou čokoládu, patří mezi nadšené softballisty a do práce jezdí na kole.

Co potěší malé kluky?

Kdo by neznal čtveřici Myšpulín, Bobík, Pinďa a Fifinka? Časopis Čtyřlístek Mini bych vybral pro předškolní děti, které ještě nečtou, ale potřebují potrénovat soustředěnost a už trochu počítají, takže ideální dárek pro malé kluky a holky kolem pěti šesti let.

Co potěší manželku?

Ženě chci dát iPhone. Sám jsem si jeden pořídil a spokojenost.

Vyberte dárky pro celou rodinu

Chcete ještě víc inspirace? Mrkněte na video

Náš kolega Richard testuje zážitky a připravil pro vás další porci skvělých tipů na dárky. Koukněte, co doporučuje, v rukávu má samá esa. 

Jak se vám článek líbil?

Sandra Soukupová

Co bych vám na sebe tak práskla? :) Mám ráda zmrzlinu, cestování, hory, jízdu na kole a lego. Jako malá jsem chtěla být zpěvačkou, právničkou, doktorkou, majitelkou restaurace nebo třeba popelářkou. Nakonec vyhrálo psaní a nelituji, protože mně i čtenářům rozšiřuje obzory, což je skvělé. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru