Podzimní nepřekonatelné kurzy vaření jsou tady. Podzimní čas se přiblížil a my ho naplno rozvineme u nás ve studiu Šelma v kuchyni. Sladíme chutě, vůně a suroviny, které nám budou dělat parťáky při vaření a experimentování, které vás bude bavit.
Dýňování – Speciality z dýně
Kurz probíhá 4. 11. 2015 v 18 hodin.
Kurz vaření a připravování dýní je velmi oblíbený kurz podzimního času. Dozvíte se vše o přípravě dýní a její přípravy pro skvělé a jedinečné pokrmy z tohoto plodu. Kombinace koření, cukru, bylinek, chilli a třeba i medu je pro dýni nezbytnou součástí, která z ní udělá královnu podzimní kuchyně.
Menu:
- Jemná dýňová polévka s čerstvým koriandrem a krevetou
- Nadívané krocaní stehýnko s domácí bylinkovou nádivkou, bramborovo-dýňové pyré, drůbeží grevy se smetanou
- Selečí vepřová panenka obalená v hrubém pepři a sezamu, podávaná s pečenou dýní, medem a chilli
- Tradiční dýňový koláč s karamelem, mátou a zakysanou smetanou, sypaný ořechy
Dále se naučíte:
- jaké máme druhy dýní
- jak připravit dýně na pečení a vření
- kombinace dýní a koření
- dýně v kombinaci s masem
- i z dýně je bezvadný dezert
Speciální steaky a netradiční masa
Kurz probíhá 25. 11. 2015 v 18 hodin.
Naučíme vás zacházet s masem, steaky, kořením a marinádami. Budete si maso užívat jako nikdy a ještě si ho připravíte podle svého. Uvidíte jak se dá s masem pomazlit a maso vám ukáže jak chutná a voní. Steaky, ale i netradiční masa, se dají připravit tak, že vám vyrazí dech a někdy změní svůj postoj i ortodoxní vegetarián.
Menu:
- NY Strip Steak s tukovým krytím
- Hovězí loupaná plec z býka
- Hovězí konfitovaná žebra s červeným vínem a kořenovou zeleninou
- Suprime kuřecí s kostí (sous-vide)
Dále se naučíte:
- teplé omáčky ke steakům (švestková s vinnou redukcí, parmasánová s pepřem…..)
- vybrané studené dipy
- nevšední přílohy