Kurz skládání ubrousků má cenu absolvovat jen tehdy, pokud taky umíte dát něco i na talíř.
Osvojte si všechny potřebné znalosti a dovednosti, díky kterým si pak doma budete moc dělat tuny a tuny svého oblíbeného sushi. Stačí se jen přihlásit na kurz přípravy sushi.
Kurz se koná na několika místech v Brně, Blansku, Českých i Moravských Budějovicích, Hradci Králové, Ostravě a Olomouci.
Kurz se dělí na 3 části – teoretickou, praktickou a degustační. Na tu se všichni těší nejvíc.
V teoretické části se nejprve seznámíte s poutavou historií sushi, naučíte se rozeznávat a pojmenovávat jednotlivé druhy sushi a uděláte si přehled nejen o tom, jaké ingredience jsou zapotřebí, ale taky kde je nakupovat.
Pak přijde na řadu příprava rýže – na ní všechno stojí a padá. Proto vám na kurzu vysvětlí, jak ji správně uvařit a ochutit.
Jak vám půjde výroba nigiri, gunkan, temaki, maki a uramaki sushi, záleží na vaší zručnosti. Vše se dá ale s trochou cviku zvládnout. Během praktické části si každý vyrobí 26+ kousků chuťově i tvarově odlišných japonských dobrot.
Potom přijde na řadu ta nejlepší část – ochutnávka vašeho vlastního sushi. Při ní si natrénujete práci s hůlkami a ještě se dozvíte zajímavosti z japonského stolování.
Co během degustace nesníte, odnesete si v krabičce domů, abyste se svými výtvory mohli pochlubit rodině