2,5 hod. workshop Čokoládové lanýže a párování čokolády&vína
Degustace 4 druhů lanýžů s vybraným vínem
Následná modelace ganache – malinová, zázvorovo-karamelová, rozmarýnová s panenským olivovým olejem a Ekvádor 72% a obalení lanýžů v malinách sušených mrazem, kakau, RAW kakaových bobech a čokohoblinách
Na jazyk položte čokoládu, přitiskněte na patro a počkejte, až se začne rozpouštět. Pak ji zlehka poválejte na jazyku, dokud se zcela nerozpustí, a v tu chvíli se napijte vybraného vína. Takhle začíná návod ke gastronomickému orgasmu.
Víno a čokoláda spolu tvoří návykově lahodnou kombinaci. Opravdový chuťový zážitek prožijete, pokud vyberete správnou kombinaci vína a čokolády. A právě takový zážitek vás čeká na kurzu párování vína a čokolády.
Čeká vás degustace 4 druhů lanýžů s vybraným vínem a následně výroba ganache (základ lanýže) - malinová, zázvorovo-karamelová, rozmarýnová s panenským olivovým olejem a Ekvádor 72% a obalení lanýžů v malinách sušených mrazem, kakau, RAW kakaových bobech a čokohoblinách.
Nejprve si ale poslechnete trochu teorie. Dozvíte se něco o historii čokolády, co je to ganache, jak se skladují lanýže a jak dlouho vydrží.
Potom si poslechnete, jak se ganache vyrábí, a jaké vás mohou potkat překážky, a samozřejmě i jak je překonat.
Následuje praktická ukázka, jak párovat lanýže s vínem, a samotná výroba degustovaných lanýžů.
Menu workshopu:
Lanýž Maliny a víno Cremant, 0,15l
následně výroba lanýže z malinové ganache a obalení v malinách sušených mrazem v bio kvalitě
Lanýž Zázvor&Caramel a Riesling, 0,15l
následně výroba lanýže ze zázvorovo-karamelové ganache a obalení v karamelových čoko hoblinách
Lanýž Rozmarýna&panenský olivový olej a Cabernet Sav. nebo Merlot,0,15l
následně výroba lanýže z rozmarýnovo-olivové ganache a obalenív kakau
Lanýž Ekvador 72% a Bordeaux, 0,15l
následně výroba lanýže z ganache a obalení v raw kakaových bobech z Ekvádoru
Navíc si domů odnesete krabičku 16 špičkových lanýžů z kvalitní belgické čokolády.