Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Čokoládové lanýže a párování čokolády & vína

4,3 / 5 Glaister's Chocolate Truffles Praha  (mapa) 70 prodejů
Pro ženy

Přehled nabídky
Pro ženy

5,0
Bronislava
Varianty (1)

Na jazyk položte čokoládu, přitiskněte na patro a počkejte, až se začne rozpouštět. Pak ji zlehka poválejte na jazyku, dokud se zcela nerozpustí, a v tu chvíli se napijte vybraného vína. Takhle začíná návod ke gastronomickému orgasmu.

Víno a čokoláda spolu tvoří návykově lahodnou kombinaci. Opravdový chuťový zážitek prožijete, pokud vyberete správnou kombinaci vína a čokolády. A právě takový zážitek vás čeká na kurzu párování vína a čokolády.

Čeká vás degustace 4 druhů lanýžů s vybraným vínem a následně výroba ganache (základ lanýže) - malinová, zázvorovo-karamelová, rozmarýnová s panenským olivovým olejem a Ekvádor 72% a obalení lanýžů v malinách sušených mrazem, kakau, RAW kakaových bobech a čokohoblinách.

Nejprve si ale poslechnete trochu teorie. Dozvíte se něco o historii čokolády, co je to ganache, jak se skladují lanýže a jak dlouho vydrží.

Potom si poslechnete, jak se ganache vyrábí, a jaké vás mohou potkat překážky, a samozřejmě i jak je překonat.

Následuje praktická ukázka, jak párovat lanýže s vínem, a samotná výroba degustovaných lanýžů.

Menu workshopu:

  • Lanýž Maliny a víno Cremant, 0,15l
  • následně výroba lanýže z malinové ganache a obalení v malinách sušených mrazem v bio kvalitě
  • Lanýž Zázvor&Caramel a Riesling, 0,15l
  • následně výroba lanýže ze zázvorovo-karamelové ganache a obalení v karamelových čoko hoblinách
  • Lanýž Rozmarýna&panenský olivový olej a Cabernet Sav. nebo Merlot,0,15l 
  • následně výroba lanýže z rozmarýnovo-olivové ganache a obalení v kakau
  • Lanýž Ekvador 72% a Bordeaux, 0,15l
  • následně výroba lanýže z ganache a obalení v  raw kakaových bobech z Ekvádoru

Navíc si domů odnesete krabičku 16 špičkových lanýžů z kvalitní belgické čokolády.

Termíny kurzů:

  • Květen 25., 26., 27. 5. 2015 – od 16:30
  • Červen 22., 23., 24., 30. 6. 2015 – od 16:30
  • Červenec 2., 3. 7. 2015 – 16:30

Nahoru