Česká klasika v podání M. D. Rettigové i další kurzy!
Přehled nabídky
Potřebujete k životu vaření jako sůl a u plotny jste jako ryba ve vodě? Nebo zatím kolem sporáku pouze nesměle našlapujete?
Rodinná kuchařská firma a kuchařské studio Šelma v kuchyni posílí vaši lásku k jídlu! Věnujte někomu blízkému kurz vaření nebo si tuto kratochvíli užijte sami.
Připraveny jsou tyto 4hodinové kurzy:
- Česká klasika v podání M. D. Rettigové
- Cestování po Evropě
- Speciální steaky a netradiční masa
- Lehké začátky
Česká klasika v podání M. D. Rettigové
Tento kurz je skutečnou perlou české kuchyně. Naučíte se klasiku staročeské kuchyně a nakouknete do časů 18. a 19. století, kde jsou kořeny české gastronomie.
Naučíte se používat koření, dělat základy, kombinovat suroviny a dochucovat tak, abyste se svým jídlem byli vždy spokojeni.
- Nefalšovaná domácí kulajda s čerstvým koprem, vejcem, houbami a smetanou
- Konfitovaná líčka na červeném víně s jalovcem, čerstvou majoránkou a jemnou bramborovou kaší s pažitkovým máslem a levandulí
- Šťavnaté vepřové ocásky s nadýchanou bylinkovou nádivkou a cibulovými placičkami a silnou masovou redukcí
- Kuřecí supreme plněné rozmarýnem, rajčátkem a cuketou, pomalu pečené s palicí česneku a podávané s pečenou červenou řepou
Cestování po Evropě
Poznejte speciality z celé Evropy a uvařte si vždy jednu vybranou podle originálních receptů.
Čekají vás tyto gastronomické velmoci:
- Francouzská kuchyně
- Ruská kuchyně
- Maďarská kuchyně
- Italská kuchyně
- Česká kuchyně
Speciální steaky a netradiční masa
Naučíte se zacházet s masem, steaky, kořením a marinádami. Uvidíte, jak se dá s masem pomazlit, jak skutečně chutná a voní.
- Hanger steak
- Baby Beff steak
- Hovězí konfitovaná žebra s červeným vínem (budeme grilovat s kořenovou zeleninou)
- Supreme kuřecí s kostí (sous-vide)
- Hovězí tapas
Dále poznáte speciální omáčky ke steakům, vybrané studené dipy a nevšední přílohy.
Lehké začátky
Kurz určený pro začátečníky, kteří se chtějí naučit vařit, nebo pro ty, kteří se chtějí ve vaření zdokonalit. Čeká vás pohodové vaření, kdy se naučíte téměř vše od polévek, předkrmů, hlavních jídel až po dezerty.
- Kuřecí vývar s domácími nudlemi, masem a máslovou zeleninou
- Domácí polévkové nudličky
- Slané šátečky se sýrem, slaninou a špenátem, sypané černým sezamem
- Rajská hovězí pečeně špikovaná karotkou, ochucená špetkou skořice, citrónu a čerstvého tymiánu
- Zeleninový základ pro rajskou omáčku
- Domácí karlovarský knedlík
- Cuketové bramboráčky se slaninou a bramborami, pečené na sádle
- Tvarohové knedlíky s meruňkou a hnědým cukrem
- Jiné úpravy náplní a jejich příprava