


Vybrat variantu
Život je potřeba občas opepřit. Stejně tak i sýr nebo čokoláda.
Pořiďte do svých spíží a kuchyňských poliček skvělého pomocníka, s nímž odhalíte dosud neobjevená tajemství gastronomie. Že už vás nemůže na míchaných vajíčkách nic překvapit? Poznejte míchačky, grilovanou rybu i pečenou kachnu v úplně jiném světle – stačí je opepřit kampotským pepřem a užívat si jejich jedinečnou chuť.
Sáhnout můžete po pepři bílém, černém nebo červeném nebo velmi vzácnou a jemnou sůl zvanou solný květ. V čem se jednotlivé druhy liší, který pepř se hodí k masu a který k čokoládě a dezertům?
![]() |
Černý Kampotský pepř má v kuchyni velmi široké využití. Vynikající je k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů, nebo třeba mícháných vajíček. Jakmile Kampotský pepř ve své kuchyni vyzkoušíte, už se nikdy nevrátíte k běžnému pepři. |
Kampotský pepř je nejkvalitnější pepř na světě. Bílý pepř vzniká jako poslední fáze zrání a zpracování, zelené kuličky postupně vlivem zrání červenají a sklízí se. Následně jsou sušené přírodní cestou na slunci. Po vysušení jsou jednotlivé kuličky pepře omyty a zůstává pouze jádro pepře, které je díky tomuto zrání a zpracování velmi aromatické a chuťově výrazné. Doporučení: Použijte jej na sýry nebo na maso, samozřejmě chuti se meze nekladou. |
Kampotský pepř je nejkvalitnější pepř na světě. Červený pepř vzniká jako předposlední fáze zrání a zpracování, zelené kuličky postupně vlivem zrání červenají a sklízí se. Právě delší doba zrání oproti pepři černému vytváří nasládlé aroma po medu či rozinkách. Pepř je sušen na slunci a pěstován bez použití chemie. Doporučení: Použijte jej na čokoládu, dezerty nebo třeba na kachnu, samozřejmě chuti se meze nekladou. |
Tento unikát se skvěle hodí například k hovězím steakům, nebo jemným sýrům. Nakládaný zelený pepř je na rozdíl od sušených pepřů měkký, a proto nepatří do mlýnku. |
Dlouhý pepř pippali má velmi neobvyklou a hlubokou komplexní chuť. Je pro něj autentická hřejivá štiplavost s ovocným tropickým nádechem. Skvěle se hodí k rybám a sýrům, ale také do polévek a omáček, ve kterých zanechá jedinečnou exotickou chuť. Každý kus je ručně rozřezán na čtyři pásky, díky čemuž pippali uvolňuje své chutě do pokrmů rychleji. |
Solný květ se sklízí za velmi specifických a přísných klimatických podmínek. Množství soli, které se kvůli tomu v Kampotu každým rokem sklidí, je velmi limitované, a proto je tato sůl považována za jednu z nejvzácnějších na světě. Solný květ se díky své křehkosti a jemnosti využívá zejména na finální ozdobení hotových pokrmů. |
Tip: Na výběr jsou velká 1000g balení i degustační varianty o 17 g. Pořídit můžete i stylový bambusový mlýnek nebo dárkové sety, které potěší každého kuchaře.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Alexandr Macháček, Heyrovského 422/37, 779 00 Olomouc