Jak si gurmán představuje Vietnam? Jako zemi s loukami citronové trávy a řekami rybí omáčky.
Přijeďte objevit Vietnam nebo ještě lépe: vietnamskou kuchyni. Gurmán, cestovatel, šéfkuchař a majitel Štěpán Návrat, šéfkuchař Benjamin či Míša Kotková vás provedou těmi nejbláznivějšími uličkami Saigonu a Sapy a naučí vás připravit menu o 4 chodech. Vařit budete ve skupině 8–16 účastníků, kurz školy vaření od Café Buddha se koná v moderní restauraci Pru 58 v Tusarově ulici.
Vietnamese Prawn Nem Cuon rolls (letní nesmažené závitky s krevetami)
Bun Bo Nam Bo (grilovaný marinovaný hovězí s nudlemi, bylinkami a zálivkou)
Pho bo stock (vývar pro přípravu polévek Pho)
Nuoc cham sauce (omáčka používaná do většiny vietnamských jídel)
Vietnamská káva Trung Nguyen
Vietnamská jídla jsou pestrá a výrazná. Mají málo tuků a hodně sacharidů, takže lahodí i vyznavačům zdravého životního stylu.
Štěpán i Míša se jídla učili připravovat přímo v Saigonu, Bangkoku, Phuketu a v malých vesničkách Chiang Rai při svých asijských toulkách. Později působil ve vyhlášených pražských restauracích Bangkok a Cafe Buddha pod zkušenou kuchařkou Sofii Smith a Ratanou Phomprasit, která své umění předvádí právě v Café Buddha Balbínova, v Modrém Zubu, restauraci Noi nebo Občanské Plovárně.