

Čím se vyznačuje ghí? Tím, že už ho nebudete chtít pustit z ruky.
Máslo ghí je takový malý zázrak. Milovaly ho už naše babičky a kuchaři ze všech koutů se k němu s chutí vrací. Jedná se vlastně o 100% čistý máselný tuk a ceněný je především proto, že se na rozdíl od klasického másla začíná přepalovat až při mnohem vyšších teplotách. Díky tomu je ideální na smažení, ale také restování. Věřte, že až zkusíte řízky připravené na ghí, nebudete chtít jiné.
Ghí se dále používá v receptech indické kuchyně, hodí se třeba k přípravě oblíbené holandské omáčky nebo na polití ovocných knedlíků či šulánků s mákem.
Je přirozeně bezlepkové a má nulový obsah laktózy. Dále obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. A kromě toho, že krásně voní a chutná, snižuje cholesterol, pomáhá odbourávat tělesný tuk a podporuje růst svalové hmoty.
Organis, Březhradská 148/3, Březhrad, 503 32 Hradec Králové