




Balíčky pálivých dobrot: chilli omáčky, hořčice, marmeláda i harissa a pyré
Přehled nabídky











Když je něco opravdu krásné, říká se, že oči až přecházejí. Když je zase něco opravdu pálivé, tak přitom kukadla doprovázejí i jazyky.
V případě dárkového balíčku od ChilliMaga platí obojí. Všechny pálivé produkty jsou totiž zabalené v krásné krabičce či rovnou boxu, takže už na první dobrou působí velmi pěkně. A co teprve, až tyhle lahůdky vyráběné poctivě ručně, dle vlastní receptury a bez konzervantů i barviv načnete a ochutnáte?
![]() |
![]() |
Na co se můžete těšit?
Lehce přiostřená sladká pochoutka, která vás přenese do míst prosluněných dovolených u moře. Pomerančová chilli marmeláda je vyrobena z čerstvých pomerančů, které jí dávají plnou chuť a ze špetky chilli, které jí přidává příjemnou pálivost, již uctíte právě až po pomerančích. Tato dobrota je vhodná jak pro zpracování na sladko (palačinky, vafle, koblihy, dorty, muffiny, koláče), tak i jako doplněk k sýrům či k jemnému kuřecímu nebo krůtímu masu. Marmeláda je bez přidaných látek, nenajdete v ní žádná umělá zahušťovadla nebo dochucovadla, ale pouze pomeranče, cukr a sušené chilli papričky odrůdy Bhut Jolokia. Hmotnost: 210 g Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 1 měsíce. |
Opravdu pikantních hořčic na trhu moc není, takže stačilo jen sehnat dost hořčičného semínka, ocet z Moravy a pořádně výkonný mixér a hrubozrnná ostrá pochoutka byla na světě. Ačkoli se pro zjemnění přidává třtinový cukr, ostrost je opravdu někdy až moc velká, protože ostré hořčičné semínko v kombinaci s chilli dělá své. Užití ostré hrubozrnné hořčice je tam, kde jste klasicky zvyklí na hořčici, takže k uzeninám, do omáček pod maso nebo třeba jen tak na chleba ve vajíčku. Hmotnost: 200 g Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Některým zralejším ročníkům může název evokovat harissu z mládí jakožto pikantní pastu na bázi rajčat, ta však v této harisse nenajdete. Recept tradiční harissy totiž pochází z oblasti severní Afriky, především Tuniska a Maroka a jedná se o kořenící směs, chcete-li pastu, která se vyrábí z pálivých papriček, v tomto případě odrůdy Cayenne, římského kmínu, velkého množství česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Chuť je opravdu velice specifická a pro mnohé lehce zapamatovatelná a zamilovatelná. Využijete ji do klasických těstovin i kuskusu, k masu (hlavně drůbežímu), na topinky, do sendvičů i na klasické obložené chlebíčky. Pálivost každé várky se může lišit, harissa je totiž z čerstvých papriček (nepřidávají se žádné jiné ani sušené chilli) a jen ony ovlivní, jak harissa bude pálit, ale nečekejte nic, co byste nerozdýchali. Hmotnost: 130 g Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Omáčka dost sladká a přesto dost výrazná na to, aby se zařadila jako další top omáčka na grilování. Nejtěžší při její výrobě je sehnat ta správná povidla, neboť ne všechny chutnají jen povidlově a nejlepší jsou samozřejmě ty s největším obsahem švestek. Když už se podaří sehnat správná povidla, potřebujete k vaření ještě pár litrů dobrého červeného vína z jižní Moravy. Pak se jen přihodí špetka koření a vzniká omáčka, která se hodí snad ke všem druhům masa od drůbeže, hovězího, vepřového, přes jehněčí až po zvěřinu a to nejen k již zmíněnému grilování, ale i k přípravě lehkých šťavnatých omáček nebo jako chuťový doprovod k různým druhům sýrů (brie, kozí, hermelín) či šunek. Hmotnost: 200 g Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Ve skleničce najdete jen a pouze chilli papričky odrůdy Habanero a Bhut Jolokia, zakonzervované pořádnou dávkou soli. Používejte jako dochucovadlo, všude tam, kde vás to napadne, dle vaší vášně pro chilli dávkujte párátkem nebo špičkou kávové lžíčky. Na první ochutnání ucítíte svěží chuť chilli papriček, sůl a opravdu, ale opravdu ostrý pal.
Hmotnost: 60 g Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Vychytanou malou ohnivou skleničku unesete všude s sebou. Je v eko-obalu, chilli se s ní lehce dávkuje, obsahově je to čistý mix Habanera a Bhut Jolokie a co víc, vypadá opravdu stylově. |
První z omáček ChilliMaga, která před lety spatřila světlo světa, jako odpověď na otázky: „Co s sebou k masu na grilovačku?“ nebo „Kde teď seženu pálivou omáčku?“ Tehdy ještě neokoukaná kombinace chutnala všem okolo, i tak ji ale stále vypilovávali. Zkoušeli na její výrobu například různé druhy hořčice či zmražené mango. Pak ale vznikla ta pravá, a to z čerstvého manga, indického kari a plnotučné hořčice zjemněná třtinovým cukrem a okořeněná špetkou vlastní směsi koření. Kromě toho, že je nezbytnou výbavou pro všechny, co rádi grilují (je vhodná zejména pro nakládání drůbežího masa), užijete ji i v kuchyni všude tam, kde chcete použít kari, ale i do krémových polévek (mrkvová, dýňová) či jen tak na večer k televizi jako dip k tortilla chipsům. |
Tahle vášnivá barva i chuť v sortimentu scházela, proto do ní šli. Klasická vyvážená sladko-kyselá chuť voňavého višňového džemu, okořeněná špetkou chilli, tak akorát. Připravte se na to, že vám potečou sliny! Tip: Višňový chilli džem nápadně připomíná brusinkovou omáčku, proto leckoho napadne si chytře a jednoduše připálit svíčkovou s knedlíkem. Stačí si ji naservírovat na maso či knedlík se šlehačkou. Někdo prostě bez pálivévchuti nemůže být ani u tohoto jídla. |
Jemná medová hořčice navazuje na úspěch hrubozrnné hořčice a je opravdu pro všechny, klidně i pro děcka. Jak zjistíte ze složení, je v ní pořádná dávka medu a využijete ji určitě i na každé grilovačce a je výborná taky k uzeninám. Tato jemnější verze hořčice se hodí i ke kuřecímu, i když se vám to nemusí na první pohled zdát. Jinak ji použijte stejně jako hrubozrnnou hořčici, konec konců jsou to sestry. Zkuste si ji zamíchat do majonézy a udělejte si nebíčko v papuli. |
Restovaná cibule, rozinky, balsamico a papričky Bhut Jolokia Peach v podobě cibulové chilli omáčky nemůžou na žádné grilovačce chybět. Jakmile ji otevřete a dáte si ji ke grilovanému masu či sýru, je takřka zaručeno, že už ji nedáte zpátky do ledničky, jelikož ji na posezení doslova sežerete. To vám potvrdí všichni zákazníci, kteří si ji k chodí roky kupovat na festivaly. |
Chcete dát suchým chipsům co proto, povýšit těstoviny o level výš, vymazlit si topinku nebo toasty nebo si dopřát něco k masíčku? Jste na správné adrese. Seznamte se s tradiční salsou, do které se netradičně vkradl moravský říz v podobě nakládaných okurek. Tato salsa se jmenuje Moravská proto, protože do ní přidali jedinečné moravské nakládané okurky („oharky“ po našem). |
Seznamte se s nejostřejší věcičkou po pyréčkách z hitparády ChilliMaga. Vzali tradiční recept po babičce a ještě ho vyladili. Rajčata třídí a pasírují ručně. Škrobu řekli ne, a tak je kečup trochu řidší. Značka: protřepat, nemíchat. Úplně na začátku si řekli, že od babičky je vždy vše dobré, tak si vzali recept od jedné z babiček se vším všudy. Tedy i s jejím sytémem dávkováním jako špička nože tohohle, malá lžička tohoto, octu tak akorát aby ho nebylo moc. Užili si srandu, ale museli vše poupravit a hlavně vše převážit. |
Taky už vidíte tu letní pohodu, rodinu, kamarády, pivečko a grilované maso polité barbecue omáčkou? Pravá americká grilovačka nemůže být bez barbecue omáčky. Je nabitá zajímavými ingrediencemi, namátkou Worcesterovou omáčkou Leo & Perrins, melasou, uzenou příchutí a také irskou whiskey Tullamore D.E.W. Nezní to špatně, že? Worcestrovou omáčku Leo & Perrins vyrobily poprvé v roce 1837 chemici John Lea a William Perrins na zakázku lorda Sandyse, kterému se po pobytu v Indii velice stýskalo po jejich omáčce a chtěl vyrobit adekvátní náhradu. |
![]() |
![]() |
Adresa pro případné vrácení zboží:
ChilliMaga s.r.o., Komenského 264/20, Podivín 691 45