





Šnečí lahůdky na slavnostní tabuli: dva druhy paštik i maso v ulitě
Přehled nabídky






























Zpět na české talíře se tyhle delikatesy vracejí šnečím tempem. Ale rozhodně na ně patří!
Za první republiky byli šneci oblíbenou součástí jídelníčku českých domácností. A pomalu si svou zaslouženou slávu získávají zpět. Šnečí maso je bez cholesterolu, neobsahuje téměř žádný tuk, zato je bohaté na proteiny a minerály. A prozatím si stále zachovává svůj punc nevšednosti, takže pokud chcete překvapit kamarády výjimečnou hostinou nebo sami vyzkoušet něco, co nemáte na stole dnes a denně, pojďte do nich.
Šneci v ulitě s bylinkovým máslem
Je to klasická a také nejoceňovanější šnečí lahůdka. Opracované a do měkka uvařené maso se vrátí do vyčištěné ulity a zatře se bylinkovým máslem. V této nabídce najdete balení s 12 ulitami v hliníkových miskách a ve dvou různých příchutích bylinkového másla.
První je podle klasického francouzského receptu z oblasti Burgund, charakteristickou zelenou barvu a chuť jí dodává čerstvá petrželová nať. Druhá sicilská je specifická červenou barvou, kterou jí dodávají sušená rajčata.
Příprava je velice jednoduchá. Stačí odstranit obal a spolu s hliníkovou miskou vložit do rozpálené trouby, poté chvíli počkat, dokud nezačne rozehřáté máslo bublat. Servírovat se doporučují s bílým pečivem a vínem. Šneka si vytáhnete za pomoci speciální vidličky. Pokud ji nemáte, nevadí, dobře poslouží i obyčejné párátko.
Šnečí paštiky
Anebo ochutnejte jemný krém ze šnečího masa a másla. Ten je pak skvělý rozetřený na teplém do křupava opečeném bílém pečivu nebo toustovém chlebu. V nabídce najdete dva druhy:
- Klasik je charakteristický velkým podílem šnečího masa, které jemně dochucují sušená rajčata
- Escargotine připravený podle francouzského receptu, ochucený sýrem s modrou plísní a spoustou voňavých bylinek
Šneci z Rybníčku jsou naše Srdcovka
Každý měsíc naše obchodní ředitelka Veronika Kotásková vybírá jednu Srdcovku – výrobce, který do svého byznysu skutečně vkládá srdce: „V Česku je spousta skvělých podnikatelů, kteří svou práci milují a je to na jejím výsledku znát. A my ve Slevomatu jsme rádi, když vám tyhle srdcaře a jejich produkty můžeme představit. Stojí totiž za vyzkoušení!“
Michal a Helena Přikrylovi, majitelé a provozovatelé farmy Šneci z Rybníčku, jsou právě takovými srdcaři. Vyzkoušejte jejich božské šnečí lahůdky a přečtěte si v našem magazínu více o tom, jak se hlemýždi chovají a jak se tyhle dobroty vyrábějí. Ať vám naše Srdcovka chutná!
Více o farmě a chovu hlemýždě
Na farmě Šneci z Rybníčku u Vyškova chovají hlemýždě kropenatého, který pochází ze severní Afriky. O šneky důsledně pečují a zajišťují jim ty nejlepší podmínky pro život. Vlastně je to jednoduché – kopírují jejich přirozený životní cyklus. Ve „výběhu“ mají šneci zelený porost a k tomu jim přidávají krmivo, které sami připravují. Na přilepšenou dostávají přebytky zeleniny a jablek ze zahrady, vše samozřejmě bez chemických postřiků, kterým se tu vyhýbají, protože chtějí mít jídlo zdravé.
Dobré vědět: Všechny výrobky jsou ručně vyráběné, bez konzervantů a jiných přidaných látek a bez lepku.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Rybníček 95, 682 01 Vyškov