2× kachna à la husa: konfitovaná kachní stehýnka marinovaná v rozmarýnu a jablkách, podávaná s červeným a bílým zelím, špekovými a bramborovými knedlíky, zdobená skořicovými jablíčky (à 225 g)
Víte, co se říká… V kalendáři svatého Martina viděti, na dobrou hostinu vyraziti!
Oslavte svátek svatého Martina parádní hostinou a samozřejmě i sklenkou svatomartinského vína. A protože dobré věci není dobré uspěchat, času budete mít více než dost, návštěvu restaurace nemusíte plánovat přímo na 11. listopadu. Restaurace Na Výsluní, která se nachází v Srchu mezi Hradcem a Pardubicemi, vás na svatomartinské menu zve až do 20. prosince.
A co se bude podávat? Máte se na co těšit! Posezení zahájíte kachními jatýrky v portském víně, poté vás rozehřeje dýňová polévka a pak už je čas na hlavní chod. Ten bude mít podobou kachních stehýnek marinovaných v rozmarýnu a jablkách, ke kterým se podává dvojí zelí a dva druhy knedlíků. Pak to možná bude chtít chvilku pauzu, ale ještě nekončíme – na závěr přijde sladká tečka, a sice pošírovaná hruška s medovou sušenkou, zakysanou smetanou a dalšími dobrotami.
Restaurace Na Výsluní prošla velkou modernizací. Zaměřují se tu na zážitkovou gastronomii a sezónní speciality. A že se jim daří zprostředkovávat výjimečné kulinářské zážitky, o tom svědčí i nadšená hodnocení hostů.
Tip: Spojte hostinu s výletem na hrad Kunětická hora. Ten je odtud asi 3 km, takže si po jídle nebo před ním můžete udělat prima procházku.