Gastronomický zážitek: tapas ve spojení s českou kuchyní, degustační menu pro 2 osoby
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 30. 11. 2023.
V ceně
Degustační tapas menu pro 2 osoby
- 2× předkrm (à 35 g) dle výběru:
- Hovězí tatarák od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, kapary, cornichons okurka, lanýžová majonéza a domácí opečený kváskový chléb
- Siven z rybářství Skalní mlýn marinovaný v červené řepě s černým rybízem, kopr, grapefruit a hořčičné semínko
- 6× hlavní chod (à 75 g) dle výběru:
- Konfitovaná kachna, červené zelí s vůní skořice, staročeské bramborové placky a kachní škvarky
- Guláš z hovězího karabáčku se špekovým knedlíkem a chilli vlasy s jarní cibulkou
- Hovězí svíčková na smetaně z kulaté plece s karlovarským muffinem, brusinkami a kandovanou citronovou kůrou
- Pečené vepřové koleno, strapačky se zelím a smetanovým křenem
- Česká jelení kýta pečená na zelenině se šípkovou omáčkou, pastiňákové pyré a kaštany
- Kroupové rizoto, sezonní houby a bylinky, pěna z pečeného česneku
- 2× dezert (à 140 g):
- Jablko z Českého ráje v županu s omáčkou z bílé čokolády
- Není třeba rezervace, stačí se prokázat platným voucherem.
- Jídlo s sebou: Tentokrát ne, pochutnáte si přímo v restauraci.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Jak vyjádřit partnerce, že je fakt hvězda? Pozvat ji na (g)astronomický zážitek.
Říká se, že nejlépe chutná z cizího talíře. Ještě lépe vám však zachutná v Restauraci Talíř, kde si pro vás nachystali báječné degustační menu pro dvě osoby. Dopřejte si luxusní gastronomický zážitek, který vzniká ze spojení španělského servírování tapas a tradiční české kuchyně.
Tip: Restaurace se nachází přímo na Václavském náměstí. Naplánujte si romantický večer a spojte večeři s procházkou po krásně osvětleném centru Prahy.
Tapas menu a maso z Ekofarmy
Degustaci začnete výběrem z předkrmů – pochutnat si můžete na hovězím tataráku s domácím kváskovým chlebem nebo na sivenu marinovaném v červené řepě.
Následovat bude šest talířků s hlavními chody. Naservírují vám tu třeba konfitovanou kachnu, hovězí svíčkovou s karlovarským muffinem nebo kroupové rizoto s houbami. Okusit můžete i guláš z hovězího karabáčku, jelení kýtu nebo pečené vepřové koleno. Chybět nebude ani sladká tečka na závěr – těšte se na jablko v županu s omáčkou z bílé čokolády.
Je pouze na vás, zda si vyberete od každého z hlavních jídel jeden talířek, nebo si od jednoho pokrmu objednáte talířů několik. Vždy vám ale naservírují celkem šest talířků. |
Věděli jste, že Restaurace Talíř odebírá hovězí a vepřové maso z ekofarmy? Konkrétně od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, který se chovu masného skotu věnuje přes 20 let.
Dobré vědět: Nápoje nejsou zahrnuty v ceně voucheru. Objednáte si je na místě – součástí konceptu Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment.
