Mořský vlk (1 filet), pražma (1 filet), tygří krevetky (6 ks) a mušle slávky (500 g) v bohaté rajčatové omáčce s bílým vínem, fenyklem, cibulí a mrkví, servírováno s šafránovým rouille s česnekem a bagetkou
2× vanilkové crème brûlée s malinovými ravioli, 155 g
Do tohoto menu se zamilujete dřív, než řeknete třikrát za sebou bouillabaissa.
Připravte se na exkluzivní kulinářský zážitek, který vás čeká ve vyhlášené restauraci Guest Restaurant Français v centru Ostravy. Zdejší kuchyni kraluje šéfkuchař Simon Guest, který má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami a vaření se v jeho podání mění v umění.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa.
V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami.
Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava.
Tentokrát pro vás připraví pravou francouzskou specialitu – bouillabaissa (česky bujabéza) nadchne všechny milovníky ryb a mořských plodů. Mořský vlk, pražma, tygří krevety a slávky se podávají v bohaté rajčatové omáčce s bílým vínem, se šafránovým rouille s česnekem a bagetkou. Ve dvou se budete dělit o jeden talíř, ale žádný strach, jídla je na něm opravdu dostatek.
K tomu vás čeká i sladká tečka v podobě vanilkového crème brûlée a chybět nebudou ani delikatesy na úvod a na závěr. O tom, že hostům tady chutná, svědčí i nadšená hodnocení: „Opět a zase perfektní servis a výborné, do poslední tečky vyladěné jídlo.“ (Vlaďka 5/2022)
Tuto francouzskou hostinu si vychutnáte v restauraci s krásným prostředím a příjemnou atmosférou, kterou najdete v centru Ostravy na Smetanově náměstí, jen pár kroků od zastávky Výstaviště.