1/9
Maso, kam se podíváš: 3 hod. kurz vaření pro milovníky masa
Přehled nabídky
Po tomhle kurzu se vám bude stýskat a rádi se vrátíte na další!
Tento druh kurzu od Šelmy v kuchyni je určen výhradně pro masožrouty a to od A, až do Z. Budete připravovat maso z býka i z českého prasátka. Ukážete si, z které části býka maso pochází, kde se nachází a jak se připravuje. Vysvětlíte si jaké stupně propečenosti se v praxi používají a jak se nazývají odborně v gastronomii.
Masa jsou vždy čerstvá, připravovaná výhradně na váš kurz a teprve vy ho za pomoci lektora Martina Lva doladíte k dokonalosti. Naučíte se k masům připravit i vhodnou přílohu a stejně famózní omáčku nebo studený dip.
A co se bude připravovat?
- Šťavnaté trhané maso z vepříka s ostrou jablečnou omáčkou a koriandrem, coleslaw salát s cibulkou a smetanou
- Šiš kebab z býka, promíchaný s bylinkami, harrisou a česnekem, podávaný s curry dipem a mátou
- Vepřová panenka plněná čerstvými listy špenátu, obalená ve slanině, podávaná s omáčkou ze sušených rajčat a parmazánu