











































Jak hladoví Italové zdraví své drahé polovičky po příchodu domů? Pesto presto!
Ověřte si, že jídlo může být chutné, zdravé a zároveň nápadité, jednoduché a bez chemie. Jak? S pomocí těchto skvělých dobrot, které nadchnou milovníky masa, vegetariány i vegany. Ochutnejte pesta z rajčat, medvědího česneku, rukoly nebo nejrůznějších bylinek, přimíchejte do salátu sušená rajčata, ochuťte maso nakládaným česnekem nebo si na bagetku namažte pastu z chilli papriček. Vše je vyrobeno ručně a s láskou v České republice.
„Rychlost dodání, dříve, než bylo avizováno. Navíc skvěle zabaleno. Chuť pesta super, čerstvé, velké kousky, ne jako tuctová výroba,“ pochvalovala si v březnu 2021 Veronika a také další zákazníci jsou podle svých hodnocení jistě rovněž nadmíru spokojeni.
Jaké dobroty máte na výběr?
Pesto z dýňových semínek má velmi intenzivní chuť a vůni po pražených semínkách. Pro svou výraznou chuť se hodí do polévek, pomazánek a různých rýžových pokrmů typu rizoto. Dále i při grilování ryb, např. pstruha nebo různých mas, na přírodní řízky apod. Vegetariáni si ho mohou orestovat s tofu, temphem, kuskusem či pohankou. |
Libečkové pesto v kombinaci se sušenými rajčaty San Marzano je výborný společník ke grilovanému masu, topince nebo jen tak na čerstvý chléb. Kdo chce, může i klasicky do těstovin. Moc dobré je také třeba přimíchané do rýže, pohanky nebo luštěnin. Rajčata San Marzano jsou vyhlášená svou červenou barvou a výraznou chutí, mají málo semínek, pocházejí z okolí sopky Vesuvu, kde jsou pro ně skvělé podmínky, které vytváří jejich nezaměnitelnou chuť. |
Mandlové pesto je jemné chuti, každý milovník mandlí se díky němu ocitne v mandlovém ráji. Je výborné k těstovinám, nokům, rýži, grilované zelenině, případně do salátu. Své uplatnění najde při přípravě ryby a krůtích plátků, kdy při zapečení vytvoří křupavou krustu. |
Pesto z medvědího česneku můžete použít klasicky do těstovin, nicméně najde uplatnění třeba v polévkách, salátech, nádivkách nebo k potření rozpečeného pečiva či třeba k sýru či klobásce. Velkou delikatesou je kombinace se pstruhem nebo třeba na plátek drůbežího či vepřového masa. |
Pesto ze sušených rajčat San Marzano je variace na tradiční bazalkové téma. Skvělé propojení sladkoslané chuti je absolutně báječné a delikátní. Ideální je na topinky, jednohubky, bruschetty nebo k naplnění toustů. V teplé kuchyni může být použito do zeleninových polévek, těstovin, rýže, ale též při nakládání masa na grilování (zapečení). |
Rukolové pesto je krásně křupavé např. v těstovinách a najde uplatnění s noky, grilovanou zeleninou, kuskusem, rýží, pohankou. Skvěle se roztírá na rozpečenou bruschettu, kterou můžete různě ozdobit rajčaty, olivami, prosciuttem – podle fantazie, chutě a také podle toho, co najdete doma ve spižírně. Moc dobré nejen pro vegetariány jsou např. cuketové, mrkvové tagliatelle s rukolovým pestem. |
Chilli papričky v olivovém oleji jsou pikantní doplněk v kuchyni pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla. Chilli papričky v olivovém oleji uplatníte jak ve studené, tak teplé kuchyni dle chuťových potřeb a zvyklostí. Olej je výborný na pokapání sýra, steaků nebo můžete přimíchat do rýže, těstovin, bulguru, pohanky apod. Čemukoliv dodá příjemnou pikantnost. Dá se dobře dávkovat, záleží, jakou ostrost máte rádi. |
Pasta z červených chilli papriček Habanero v kombinaci se sušenými rajčaty je výborným společníkem při stolování. Můžete ji přimíchat do rýže, těstovin, kuskusu, pohanky. Dále je výborná do jemných krémových polévek, kterým dodá příjemně hřejivou chuť a barvu. Ke steakům, přírodním plátkům nebo můžete přimíchat do šťávy, omáčky, guláše apod. |
Pasta z čerstvé kurkumy je vyrobena z čerstvého kořene, proto si uchovává svou nádhernou žlutou barvu i vynikající plnou chuť. Kurkuma, nebo také indický šafrán, má původ pravděpodobně právě v Indii. V indické kuchyni má své stálé místo a využívá se velmi často také v ájurvédě. Pro svou výraznou barvu je součástí různých kari koření. |
Český česnek v olivovém oleji si ponechává svoje hodnoty, pro které je v oblibě. Díky naložení v oleji ztratí čpavost, uchová si však vůni, zjemní a natáhne aroma bylin, ve kterých je naložený. Použití je stejné jako u čerstvého česneku, neboť po naložení si uchovává tvrdost. Navíc získáte kvalitní česnekový bylinný olej, který můžete využít na nakládání masa, do salátů, těstovin, rýže atd. – záleží na vaší chuti. Nejlépe si však česnek vychutnáte s křupavým pečivem k sýru, uzeninám a podobně. Pro výrobu se používá český česnek z Ostroměře. |
Sušená rajčata San Marzano ve slunečnicovém oleji a solená jsou nejlepší odrůda – San Marzano v prémiové kvalitě naložená v české firmě dle vlastní receptury. Naložení ve slunečnicovém oleji je určeno pro ty, kteří hledají chuť rajčat příliš neovlivněnou chutí oleje a budou je používat převážně pro studenou kuchyni. Jemnost chuti slunečnicového oleje dá rajčatům patřičně vyniknout. |
O společnosti Hradecké delikatesy
Veškeré úsilí zaměřují na kvalitu a chuťovou vyváženost výrobků. Delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, bez zbytečné chemie. Vše se vyrábí ručně a především srdcem. Vyrábí se podle originálních receptur, u kterých dbají na vhodné kombinace bylinek a koření tak, aby byly chutné, a zároveň i zdravé. Ačkoliv mají v nabídce několik názvem obecně známých produktů, vždy se jedná o vlastní pojetí výsledné chuti.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Hradecké Delikatesy s. r. o., Kalendova 879, 500 04 Hradec Králové