
Termín
Platnost do 12. 12. 2021.
V ceně
Víkendový kurz výroby sýrů a mléčných produktů:
- Na výběr k rezervaci máte 8 termínů:
- 16.–17. 10., 23.–24. 10., 6.–7. 11., 13.–14. 11., 20.–21. 11., 27.–28. 11., 4.–5. 12., 11.–12. 12. 2021
V ceně:
- Občerstvení během celého kurzu (káva, čaj, voda)
- Suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury)
- Studijní materiály včetně receptur
- Hotové výrobky (cca 1kg/os.)
- Vystavení certifikátu o absolvování kurzu
Úvod do procesů tvorby sýrů:
- Skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
- Pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
- Očkování mléka, mlékárenské kultury
- Teploty, sýření
- Krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
- Solení, lisování, zrání
Vyrobíte si:
- Tvaroh
- Jogurt typu Hollandia
- Čerstvý sýr – farmářský
- Primosale – sicilský měkký sýr
- Balkánský sýr
- Halloumi – kyperský sýr na grilování
- Camembert
- Ricottu – syrovátkový sýr s konzistencí jemného tvarohu
- Tažené pařené sýry – korbáčky, oštěpek, parenicu, mozzarellu
Doba konání:
- sobota 10.00 – cca 18.00 / přestávka na oběd 1,5 hodiny
- neděle 10.00 – cca 14.00
Voucher platí pro 1 osobu. Další informace o obsahu kurzů naleznete na stránkách KOZFARMMAR
Omezení
- Kurz nezahrnuje ubytování.
- Maximální kapacita kurzu je 8 osob.
- Konání kurzů je podmíněno účastí minimálně 3 osob (při nižší obsazenosti bude nabídnut náhradní termín).
- Rezervaci provádějte online na http://www.vyrobasyru-kurzy.cz/vikendovy-kurz-vyroby-syru/
- Kód voucheru uveďte do příslušného pole. Při uplatnění voucheru vám bude účast potvrzena po jeho ověření.
Možnost zakoupení sýrařského vybavení (sýrařské formy, syřidlo, mlékařské kultury, publikace, … )
- Rezervaci můžete změnit 7 dní před rezervovaným termínem. V případě změny rezervace méně než 7 dní před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher s rezervovaným termínem není možné stornovat ani refundovat.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Co se o víkendu naučíte, doma pak jako když najdete.
V rámci kurzu se naučíte základní postupy výroby vlastních mléčných produktů a sýrů. Máte zajištěny veškeré potřebné studijní materiály, nástroje i suroviny. Na konci kurzu vám bude vystaven certifikát o absolvování a hotové výrobky si odvezete domů.
Kurzy výroby sýrů a mléčných produktů probíhají v prostorech bývalé budovy Obchodní akademie v centru města, při maximální kapacitě 8 osob. Během celého kurzu jsou k dispozici nápoje (káva, čaj, voda).
- Stravovat se lze v několika restauracích v okolí
- Nakoupit lze v Penny, Lidlu či Coopu
- Ubytování je možné zajistit si v Bučovicích či blízkém okolí (Slavkov u Brna, Vyškov, Rousínov, Kyjov)
- Parkování na náměstí i na přilehlých parkovištích zdarma
Co si vzít s sebou:
- přezůvky do sýrárny
- uzavírací láhev na syrovátku
- plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky
- vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno)