
Termín
Platnost do 28. 10. 2021.
V ceně
Odpolední kurzy výroby sýrů – 28. 10. 2021
- občerstvení (káva, čaj, voda)
- suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury)
- hotové výrobky (min. 0,5 kg/os.)
- receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
- formy k odkapání sýrů, 4 ks
Úvod do procesů tvorby sýrů:
- Skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
- Pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
- Očkování mléka, mlékárenské kultury
- Teploty, sýření
- Krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
- Solení, lisování, zrání
Vyrobíte si:
- Čerstvý (farmářský) sýr - přírodní či ochucený (k ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti – kmín, barevný pepř, bylinky, pažitka, česnek, ořechy atp.)
- Primosale - sicilský měkký sýr mléčné chuti
- Halloumi - kyperský sýr na grilování
- Ricotta - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
Voucher platí pro 1 osobu. Kurz začíná ve 13:00 a končí cca v 17:00.
Omezení
- Max. kapacita – 8 osob
- Účast na vybraném termínu potvrďte co nejdříve po zakoupení voucheru zasláním kódu voucheru se jménem účastníka na e‑mail vyrobasyru-kurzy@seznam.cz nebo telefonicky na 771 770 870.
- Příjezd na kurz si naplánujte max. 5 – 10 minut před zahájením.
- Možno na místě přikoupit základní sýrařské potřeby.
- Po provedení rezervace kurzu již není možné voucher stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 17. 11. 2021.
V ceně
Odpolední kurzy výroby sýrů – 17. 11. 2021
- občerstvení (káva, čaj, voda)
- suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury)
- hotové výrobky (min. 0,5 kg/os.)
- receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
- formy k odkapání sýrů, 4 ks
Úvod do procesů tvorby sýrů:
- Skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
- Pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
- Očkování mléka, mlékárenské kultury
- Teploty, sýření
- Krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
- Solení, lisování, zrání
Vyrobíte si:
- Čerstvý (farmářský) sýr - přírodní či ochucený (k ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti – kmín, barevný pepř, bylinky, pažitka, česnek, ořechy atp.)
- Primosale - sicilský měkký sýr mléčné chuti
- Halloumi - kyperský sýr na grilování
- Ricotta - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
Voucher platí pro 1 osobu. Kurz začíná ve 13:00 a končí cca v 17:00.
Omezení
- Max. kapacita – 8 osob
- Účast na vybraném termínu potvrďte co nejdříve po zakoupení voucheru zasláním kódu voucheru se jménem účastníka na e‑mail vyrobasyru-kurzy@seznam.cz nebo telefonicky na 771 770 870.
- Příjezd na kurz si naplánujte max. 5 – 10 minut před zahájením.
- Možno na místě přikoupit základní sýrařské potřeby.
- Po provedení rezervace kurzu již není možné voucher stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Využijte sváteční podzimní odpoledne a přijďte si zasýrařit.
Na kurzu KOZFARMMAR si během pouhých 4 hodin vyrobíte hned 4 druhy sýrů, které si následně odvezete s sebou domů.
Kurzy probíhají v prostorech bývalé budovy Obchodní akademie v centru města, při maximální kapacitě 8 osob (nízký počet účastníků zaručuje prostor pro individuální přístup i lepší možnost zapojit každého do výroby). Během celého kurzu jsou k dispozici nápoje (káva, čaj, voda).
V rámci kurzu se naučíte základní postupy výroby vlastních mléčných produktů a sýrů. Máte zajištěny veškeré potřebné studijní materiály, nástroje i suroviny. Na konci kurzu vám bude vystaven certifikát o absolvování a hotové výrobky si odvezete domů.
- Stravovat se lze v několika restauracích v okolí
- Nakoupit lze v Penny, Lidlu či Coopu
- Ubytování je možné zajistit si v Bučovicích či blízkém okolí (Slavkov u Brna, Vyškov, Rousínov, Kyjov)
Parkování na náměstí i na přilehlých parkovištích zdarma.
-
Co si vzít s sebou:
- přezůvky do sýrárny
- uzavírací láhev na syrovátku
- plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky
- vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno)