Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Až 5hod. baristický kurz: domácí či pokročilá příprava espressa
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Rosemary Bistro
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Rosemary Bistro
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
Ke štěstí stačí málo… třeba šálek dobrého espressa!
Milujete kávu? Chcete umět doma návštěvě připravit espresso jako v kavárně? Nebo chcete proniknout do tajů přípravy kávy hlouběji? Vydejte se do rodinného Rosemary Bistra na baristické kurzy, které tu pořádají speciálně pro zákazníky Slevomatu. Na 4– či 5hodinovém kurzu (dle varianty) se dozvíte vše podstatné o domácí nebo pokročilé přípravě kávy. A můžete si být jistí, že se vám tu budou patřičně věnovat – kurz se koná pro min. 2 a max. 5 osob.
Na první variantě kurzu se naučíte připravovat výborné espresso v domácím prostředí a s domácím vybavením, naučíte se našlehat správně mléko a vyzkoušíte si i latte art. Kurz pokročilé přípravy nabídne hlubší poznatky přípravy káv vč. mléčných variant a za použití profesionálnějšího vybavení. V ceně obou kurzů je samozřejmě drobné občerstvení a ochutnávky připravené kávy.
Přečtěte si podrobnější informace o kurzech:
Kurz je zaměřený na přípravu espressa s domácím vybavením. Na profesionálním kávovaru a mlýnku si ukážete jak připravit kvalitní espresso, vysvětlíte si, jaké faktory ovlivňují výslednou chuť a kvalitu, základní souvislosti mezi teplotou, tlakem, časem extrakce, hmotností kávy, hrubostí mletí atd. Naučíte se správně vyšlehat mléko, vysvětlíte si, jaké základní kávové nápoje existují, a zkusíte si latte art (kreslení mlékem). To vše praktickou formou tak, abyste byli schopni si doma připravit výbornou ranní kávu během chvilky. Domácí vybavení vám sice dokáže přinést espresso až do vaší kuchyně, ale mnohdy v kvalitě, která pro vás není uspokojivá. Proto si v tomto kurzu ukážete i přípravu na domácím mlýnku a kávovaru, vysvětlíte si, jaké jsou jejich nedostatky a jaké triky můžete využít pro jejich překonání. Také si ukážete základy údržby mlýnku a kávovaru. Kurz je vhodný jak pro ty, kteří už základy znají, tak i pro úplné začátečníky, kteří třeba ani nikdy espresso nepřipravovali. Samozřejmě během kurzu každý ochutná a vypije hodně kávy a bude pro vás připraveno i drobné občerstvení. |
Kurz je určen pro ty, kteří mají s přípravou espressa a mléčných variant zkušenosti, ale rádi by si je prohloubili. Na profesionálním kávovaru a mlýnku si ukážete, jak rychle a efektivně připravit všechny základní kávové nápoje. Projdete spolu veškeré teoretické základy od teploty a tlaku při extrakci, přes hrubost a dávku při mletí až po přípravu puku, tunelování, frakce atd. Všechny koncepty si budete prakticky zkoušet a kávy budete ochutnávat. Stejně tak se budete věnovat správnému šlehání mléka a přípravě mléčných variant. Pokud je, nebo chcete aby byla, příprava kávy součástí vaší profese, ukážete si, jak za kávovarem pracovat rychle a efektivně bez kompromisů na kvalitě výsledného produktu. Pokud je káva vaším koníčkem, proberete výzvy, které přináší použití domácího vybavení, a ukážete si triky jak kompenzovat nedostatky domácích kávovarů a mlýnků. Závěrem si vysvětlíte a ukážete údržbu a čištění kávovaru a mlýnku. Samozřejmě během kurzu každý ochutná a vypije hodně kávy a bude pro vás připraveno i drobné občerstvení. |